Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul ALDE, despre acordul politic cu PSD: 'Are două componente'. Ce spune despre alegerile din toamnă, în contextul COVID-19

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit vineri la Gândul Live despre acordul politic cu PSD și a susținut că „nu e o tragedie dacă întârziem cu două-trei luni alegerile”.

„E un acord politic, are două componente. Prima se referă la susținerea unor candidați la președințiile județene și la consiliile locale. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca în anumite județe organizațiile noastre și ale PSD să meargă pe liste independente. În acord ne trebuie și termenele de colaborare post-electorale. Noi ieri l-am aprobat în organele statutare și PSD a făcut același lucru. Cred că aprecierea dvs este corectă, există o anumită incertitudine, în privința alianțelor există și lucruri care se conturează. Noi dorim să facem aceste alianțe cu PSD, astfel încât să putem să promovăm valorile și principiile liberale. Astfel de alianțe vor continua să se facă până când expiră termenul pentru depunerea listelor. Gabriela Vrânceanu Firea are de departe prima șansă de a fi aleasă. Vom face o alianță cu liste comune , atât la consiliul general, cât și la cele 6 sectoare. Mă interesează să dăm liberalilor din București, electoratului care crede într-o forță politică, care să apere libertățile greu puse la încercare în această perioadă, prin acțiunile deliberate duse de guvern, vor avea posibilitatea să voteze ALDE”, a spus Tăriceanu.

BREAKING - 39 de oameni au murit din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore: 409 pacienți, în stare gravă la ATI

Cât despre alegerile din septembrie, liderul ALDE consideră că nu este „un capăt de țară” dacă se vor amâna cu 2-3 luni în contextul COVID-19.

„Secțiile de votare vor fi locuri extrem de favorabile pentru transmiterea coronavirusului, probabil că unii dintre cetățeni va hotărî să vină sau nu la vot. E o problemă de deficit democratic. Alegerile trebuie să se desfășoare nestingherit. Trebuie să se desfășoare nestingherit de teama de a se îmbolnăvi. Nu cred că este un capăt de țară dacă întârziem 2-3 luni cu alegerile”, a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.