Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Bisericii Romano-Catolice din România: 'Trăim Învierea Domnului într-un scenariu mondial îngrijorător; să fim purtători de pace în lume'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arhiepiscop Aurel Perca

Sărbătoarea Învierii Domnului o trăim în acest an într-un scenariu mondial îngrijorător, când continentul nostru este lovit de un război absurd şi tragic, afirmă arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, în Scrisoarea pastorală de Paşti, potrivit Agerpres.

"La această realitate se adaugă violenţa şi celelalte conflicte militare care par să se răspândească fără limite în fiecare colţ al pământului, ceea ce provoacă în mulţi oameni teamă şi întunecă bucuria sărbătorilor. Vocea Bisericii s-a făcut auzită prin nenumăratele intervenţii ale Papei Francisc pentru reducerea armelor la tăcere. Este o situaţie tragică ce ne trimite la misterul răului prezent în lume şi un rău foarte mare este tocmai războiul", spune mitropolitul, în scrisoarea pastorală postată pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Monseniorul Percă arată însă că Isus a venit pe pământ pentru a ne scoate de sub puterea răului, acceptând suferinţa şi mergând până la capătul suferinţei, murind pe Cruce, dar nu Crucea şi suferinţa au fost ultimul său cuvânt, ci Învierea lui.

"Dincolo de Cruce, prin Învierea lui Cristos, Dumnezeu a deschis o altă cale pentru întreaga omenire şi ne oferă speranţa într-un alt destin pentru lume. Paştele rămâne totuşi "ziua pe care a făcut-o Domnul!", versetul pe care îl cântăm cu bucurie şi recunoştinţă în ziua Învierii Domnului. Este cu adevărat o zi nouă şi strălucitoare: ziua în care Răscumpărătorul nostru, Cristos Domnul, învingând moartea, învie din morţi. Este ziua în care moartea este învinsă de iubirea Fiului lui Dumnezeu, care a îmbrăcat trupul nostru, a luat asupra sa păcatul nostru şi tot răul lumii, l-a distrus pe lemnul pe care a fost atârnat, devenind el însuşi blestem (cf. Gal 3,13), pentru ca o nouă binecuvântare să se coboare asupra noastră de la Tatăl. Aceasta este cu adevărat ziua în care Domnul face toate lucrurile noi şi, în primul rând, reînnoieşte relaţia noastră cu El", adaugă arhiepiscopul.

Acesta le urează tuturor celor care prăznuiesc Paştele duminică "Sărbători pascale luminate în pace şi sănătate" şi tradiţionalul "Cristos a înviat!".

"Cristos a înviat! Pace vouă, aleluia! Fie ca Domnul Înviat să ne deschidă inimile la speranţă şi pace, la bucuria credinţei, la curajul iubirii zilnice. În calitate de creştini, suntem mereu chemaţi să fim martori ai Domnului Înviat, purtători de bucurie şi de pace în lume.Vă doresc tuturor Sărbători pascale luminate în pace şi sănătate!", urează arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.