Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul brazilian, Lula da Silva, se va întâlni cu omologul său chinez, Xi Jinping

Al Jazeera
Luiz Inacio Lula da Silva

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, se va întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping la 14 aprilie, la Beijing, a anunţat, vineri, biroul său, după ce a a reprogramat o vizită care a fost amânată săptămâna trecută, deoarece conducătorul brazilian a fost diagnosticat cu o pneumonie uşoară, relatează Reuters, citat de news.ro.

Lula va pleca în China pe 11 aprilie şi intenţionează să respecte agenda iniţială, inclusiv semnarea a aproximativ 20 de acorduri cu cel mai mare partener comercial al Braziliei.

Scopul călătoriei

Intenția liderului brazilian este de a îmbunătăţi relaţiile cu China, acum că Lula este din nou în funcţie şi de a aduce noi investitori chinezi în ţara din America Latină. Aceasta va avea loc la două luni după ce Lula s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă, deoarece Brasilia urmăreşte o politică externă care să echilibreze legăturile cu principalii săi parteneri comerciali, în ciuda tensiunilor tot mai mari dintre cele două mari puteri.

O vizită la Shanghai, pentru numirea fostului preşedinte brazilian Dilma Rousseff ca director executiv al Noii Bănci de Dezvoltare, a fost confirmată ulterior pentru 13 aprilie.

Va fi în continuare o vizită de stat, cu întâlniri cu Xi, prim-ministrul chinez, Li Qiang, şi un eveniment la Adunarea Naţională a Poporului, a spus biroul prezidenţial al lui Lula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.