Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul cecen Ramzan Kadîrov îl ia în vizor pe Erdogan: Musulmanii din Rusia sunt întristați. Nu vă lăsați înșelat de criminali

Reuters - Agerpres
Ramzan Kadîrov

Liderul republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, membru în conducerea partidului lui Putin, critică ajutor dat Ucrainei de Turcia. Kadîrov reacționează în principal la anunțul că administrația președintelui turc Recep Tayyip Erdogan era pregătită să îi evacueze pe militarii răniți din Regimentul Azov blocați în beciurile uzilei Azostal din Mariupol.

„Cu tot respectul față de liderul statului Musumal, aș dori să vă reamintesc că Regimentul Azov este o formațiune armată criminală fascist-nazistă, implicată în numeroase atrocități și crime împotriva populației civile din Donbass.

În pivnițele "Azovstal" acești criminali fasciști țin civili, folosindu-i ca scuturi umane.

Membrii acestei organizații bandite sunt cunoscuți în Ucraina și în străinătate pentru declarațiile lor regulate care insultă marile valori islamice și ridiculizează religia islamului în general.

Dacă musulmanii din Rusia au fost întristați de vestea că Turcia, o țară musulmană, a ajutat Ucraina cu furnizarea de drone Bayraktar, atunci imaginați-vă cât de acut au perceput mesajul că Turcia este pregătită să evacueze oponenți înfocați și detractori ai islamului?

Fac un apel la președintele turc Recep Tayyip Erdogan: oamenii din Azov sunt criminali și atei, pe care acum vor să vi-i prezinte drept victime nevinovate ale agresiunii rusești. Nu vă lăsați înșelat de criminalii care vor să evite procesul și pedeapsa binemeritată cu ajutorul dumneavoastră”, scrie liderul cecen pe canalul său de Telegram.

Ramzan Kadîrov a anunțat sâmbătă că încă 600 de voluntari ceceni au plecat să lupte în Ucraina. Acesta prezintă regulat diverse „realizări” ale forțelor cecene în Ucraina, în timp ce ucrainenii susțin că luptătorii ceceni nu luptă efectiv, ci doar se filmează pe front, ceea ce le-a atras porecla de „militarii TikTok”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.