Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul de la Tiraspol: A fost previzibil. Suntem gata de negocieri

stiri.md
Vadim Krasnoselski

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a comentat rezultatele alegerilor parlamentare de la Chișinău, care s-au desfășurat la data de 11 iulie.

Acesta susține că victoria Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care, potrivit rezultatelor preliminare, a obținut peste 52% din voturile cetățenilor Republicii Moldova, a fost una „previzibilă” și că partea transnistreană este gata de negocieri, transmite replicamedia.md.

Vadim Krasnoselski consideră că schimbările actuale din conducerea de la Chișinău au un caracter evoluționar și revoluționar, așa cum s-a întâmplat anterior, și că poporul a susținut parcursul determinat de elita politică spre integrarea europeană.

În același timp, el a menționat că Republica Moldova urmează să schimbe agenda de negocieri, așa cum se întâmplă după fiecare proces electoral. Cu toate acestea, Krasnoselski spune că este pregătit să continue negocierile și se așteaptă la intensificarea activităților în această direcție - „Vom vedea ce abordare va avea noua echipă”.

Duminică, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate - cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Cetățenii au ales o nouă componență a Parlamentului - organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului.

Pentru cele 101 mandate de deputat au concurat candidați din 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare cu 52,80% din voturi, urmat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 27,17% și Partidul Politic „Șor”, cu 5,74%, potrivit datelor preliminare ale alegerilor parlamentare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, după centralizarea proceselor verbale din toate secţiile de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.