Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PMP: Economia României dă semne de colaps. Urmează probabil acciza pe oxigenul din aer

Facebook.com
Marius Paşcan

Liderul deputaților PMP, Marius Pașcan, a reacționat, joi, cu privire la măsurile fiscale luate de Guvern. El le transmite Vioricăi Dăncilă și lui Eugen Teodorovici că orice „ageamiu” știe să îngroape o economie prin introducerea de noi taxe și accize sau împrumuturi.

Citește și: Teoria care aruncă în aer cazul de la Caracal: 'Cadavrul Alexandrei ar fi EXPLODAT, dacă era incendiat după crimă'

„Alo, domnule perceptor Teodorovici, doamna gafă Dăncilă, cu noi taxe, impozite, accize și spoliere, prin împrumuturi și îndatorare, știe orice ageamiu să îngroape o economie. Foarte bine că tăiați din huzurul bugetofag al aparatului de stat, pe care înșivă l-ați plămădit monstruos, după chip și asemănare, dar despre investiții și dezvoltare macroeconomică ați auzit vreodată?!”, a scris, joi, pe Facebook, Marius Pașcan.

El a adăugat că Guvernul vrea să scoată bani din piatră seacă, deoarece au nevoie de șapte miliarde de lei pentru menținerea deficitului bugetar sub 3%.

„Deși nu recunoaște în ruptul capului că, prin măsurile iresponsabile pe care le-a promovat, economia României dă semne de colaps, Guvernul se pregătește să scoată bani din piatră seacă... Urmează, printre altele, la o primă strigare, reducerea numărului de posturi de secretari de stat în ministere, un sistem de impozitare graduală în privința pensiilor speciale, respectiv taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate, eliminarea sporului pentru condiţii grele şi vătămătoare de muncă, toate ambalate prin Ordonanţă de Guvern. Guvernul Dăncilă este nevoit să reducă drastic din cheltuielile statului, să-și invalideze propriile măsuri anterioare populiste, electoraliste, întrucât e obligat să facă rost de aproape 7 miliarde de lei pentru menținerea deficitului bugetar sub 3%. În acest sens, Guvernul a mai pregătit, din luna septembrie, taxarea zahărului din băuturile răcoritoare și va scumpi țigaretele, urmează probabil acciza pe oxigenul din aer și hidrogenul din apă”, a adăugat Marius Pașcan, lider de grup și deputat al PMP.

Reacția vine în urma adoptării a mai multor măsuri fiscale în ședința Executivului de miercuri.

Noi măsuri fiscale pentru a ajuta datornicii să își plătească restanțele de peste un milion de lei au fost adoptate în ședința de Guvern. Printre măsuri se află și plata eșalonată a obligațiilor bugetare, conversia în acțiuni a obligațiilor, stingerea restanțelor prin darea în plată a unor imobile.

Conform proiectul, măsurile vizează persoanele fizice sau juridice cu datorii de peste un milion de lei și posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să opteze pentru restructarea financiară și să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.

Măsuri: plata eșalonată a obligațiilor bugetare, conversia în acțiuni a obligațiilor, stingerea restanțelor prin darea în plată a unor imobile.La acestea se adaugă anularea unor obligații bugetare principale în proporție de maxim 50%, din totalul acestora, funcție de capacitatea financiară de plată a debitorului.

Proiectul mai prevede amânarea la plată a accesoriilor datorate de contribuabili în vederea anulării dacă planul de restructurare se finalizează cu succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.