Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PSD face un apel către Ludovic Orban: 'Solicităm înlocuirea miniştrilor propuşi care au primit avize negative'

Inquam Photos / George Calin
guvernul orban

PSD solicită premierului desemnat Ludovic Orban să îi înlocuiască de urgenţă pe miniştrii propuşi care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate - Violeta Alexandru, Florin Cîţu şi Ion Ştefan, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis.

El a arătat că prestaţia lui Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării, a fost "execrabilă", informează agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

"Nu, nu am fost mulţumiţi, prestaţia domnului Ştefan a fost execrabilă, lamentabilă. Este probabil cel mai slab ministru audiat în ultimii 30 de ani în Parlamentul României, împreună cu doamna Guseth (Cristina Guseth, propusă ministrul Justiţiei în Cabinetul Cioloş - n.r.). Sunt cei mai slabi candidaţi la postul de miniştri audiaţi vreodată în Parlamentul României. După cum ştiţi, doamna Guseth a fost înlocuită de premierul desemnat de atunci, aşteptăm acelaşi lucru şi de la domnul Orban, premierul desemnat din partea PNL. (...) Aşa cum spuneam, de urgenţă solicităm înlocuirea celor doi miniştri care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate", a precizat Simonis, după ce comisiile de specialitate au avizat negativ candidatura lui Ion Ştefan pentru funcţia de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Potrivit acestuia, Ion Ştefan nu a răspuns la întrebări şi a fost respins de PSD din cauza prestaţiei sale la audieri.

Citește și: Averea pe care a reușit să o strângă Mihai Constantinescu- Cu ce rămâne soția sa

"După cum aţi observat şi dvs., domnul Ştefan aproape că nu a răspuns la nicio întrebare. A răspuns domnul Orban în locul dânsului, atât în sală, cât şi aici în faţa dvs. A dat detalii despre suprafaţa casei şi despre toate problemele, impozitul pe care îl plăteşte. Văd că este foarte la curent domnul Orban cu problemele familiale ale domnului Ştefan, iar domnul Ştefan a stat cuminte în capul mesei şi nu a răspuns la nicio întrebare. Parcă ar fi stat pe grinda aia greşit construită de la casa de 1.000 mp din Focşani, parcă ar fi stat pe grindă cocoţat şi nu a răspuns la nicio întrebare, domnul Orban a răspuns pentru dânsul", a susţinut Simonis.

Liderul deputaţilor PSD a afirmat că nimeni nu poate să îi acuze pe parlamentarii PSD de vendete politice.

Citește și: Florin Cîțu a făcut declarații- Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

"Vă reamintesc faptul că domnul Ştefan a fost al 12-lea ministru audiat până acum şi doar doi, el fiind al doilea, au fost respinşi de comisii, comisii în care PSD avea majoritate. Prin urmare, nu poate nimeni să acuze PSD de vendete, de decizii politice. Fiecare vot în parte s-a bazat pe prestaţia fiecărui candidat, iar prestaţia domnului Ştefan a fost execrabilă", a adăugat Simonis.

El a menţionat că decizia PSD a fost ca în comisii să se voteze conform prestaţiei candidatului.

Citește și: Viorica Dăncilă iese la rampă: ‘Nu voi accepta niciodată aşa ceva şi nu voi face niciodată aşa ceva’

"La grupul PSD decizia a fost să se voteze în raport cu prestaţia candidatului. Asta înseamnă că unii au votat pentru, cum a fost la Apărare, de exemplu, la alte comisii au votat împotrivă, abţineri sau s-au hotărât să părăsească sala. Oricare dintre aceste opţiuni au fost discutate şi permise la grupul PSD, dar acest fapt întăreşte că nu este o decizie politică, ci este strict legată de competenţele candidaţilor propuşi, iar ministrul Ion Ştefan a demonstrat o crasă incompetenţă", a mai spus Alfred Simonis.

Acesta a arătat că PSD va insista ca miniştrii care nu primesc avize favorabile de la comisii să fie înlocuiţi.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Aștept ca noua echipă să aibă nu doar ușile, ci și mințile și inimile deschise’

"Categoric PSD va insista pe această cutumă care până acum a funcţionat în Parlament şi miniştrii care nu primesc avize favorabile să fie înlocuiţi de urgenţă. Domnul premier desemnat Ludovic Orban ne declara, la începutul intervenţiei, că PSD a susţinut pe vremuri un ministru care a pierdut nu ştiu ce alegeri locale. Îi reamintesc domnului Orban că şi dânsul a pierdut alegerile locale din 2008, unde a făcut 11%, nu a intrat în turul 2 şi s-a făcut de râs, prin urmare nu este în măsură să spună ce candidat are dreptul să fie ministru sau nu în raport cu alegerile locale. (...) Din punctul meu de vedere, domnul Orban este un politician eşuat, a pierdut toate competiţiile electorale pentru care a concurat până acum şi va pierde şi luni", consideră social-democratul.

El a dat asigurări că nu vor exista parlamentari PSD care să participe la învestirea Guvernului Orban în plen.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

"Nu se va întâmpla acest lucru. Grupul PSD a anunţat că nu va asigura cvorumul necesar desfăşurării şedinţei, prin urmare nu există această problemă. (...) Domnul Orban nu vrea să discute cu PSD sub nicio formă, că am auzit şi asta, nu vrea să fie audiat, evaluat nici dânsul şi nici miniştrii dânsului de cei de la PSD, în acelaşi timp se bazează pe parlamentarii de la PSD care ar putea să vină să voteze Guvernul dânsului. E o lipsă de consecvenţă, dar nu e de acum, ne-am obişnuit la domnul Orban şi la PNL", a mai adăugat Simonis.

Ion Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în Guvernul Orban, a primit, miercuri, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ştefan a primit din partea parlamentarilor 17 voturi "pentru" şi 19 "împotrivă".

Citește și: Averea pe care a reușit să o strângă Mihai Constantinescu- Cu ce rămâne soția sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.