Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PNL îl 'faultează' pe Cătălin Predoiu: Lui Dragnea i s-a făcut o favoare atunci când i s-a aprobat permisia

b1.ro
Florin Roman PNL

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că, din punctul său de vedere, este "evident" că lui Liviu Dragnea "i s-a făcut o favoare" atunci când i s-a aprobat o permisie. Afirmația acestuia vine în contextul în care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), a declarat tot joi că permisia lui Dragnea a fost regulamentară.

"Am fost informat aseară, în cadrul unei întâlniri între conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sindicate, că cel care a dispus permisia pentru domnul Dragnea a fost recompensat de către directorul ANP, domnul Pleşa Cristian, adus de domnul Toader (fostul ministru al Justiţiei - n.r.) pe această funcţie, cu o primă financiară constând în 50% din contravaloarea unui salariu lunar pentru misiuni speciale şi lucrări de excepţie. Iar ca să dea un aspect de legalitate plecării lui Dragnea în permisie, au dat drumul şi altor deţinuţi", a declarat liberalul Florin Roman.

Acesta a adăugat că "cert este că Liviu Dragnea este singurul deţinut din România care în acest an a plecat atât de repede acasă", la două luni după perioada de încarcerare provizorie.

"Deci, este evident că, din punctul meu de vedere ca parlamentar, i s-a făcut o favoare din partea conducerii Penitenciarului Rahova", a conchis Florin Roman.

Conform unor relatări din presă, fostul lider social-democrat Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare pe 31 octombrie, pentru o zi, ca urmare a unei decizii a conducerii Penitenciarului Rahova, iar a doua zi s-a întors în detenţie. Ulterior, decizia a fost contestată, în spaţiul public fiind semnalat faptul că, potrivit unei hotărâri de Guvern, Liviu Dragnea nu ar fi avut dreptul la permisie, deoarece este cercetat şi în alte dosare şi nu are voie să ia legătura cu alţi inculpaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.