Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PSD spune că amendamentele introduse de USR și PNL la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor sunt neconstituționale

Guvernul Romaniei / facebook
orban barna

Amendamentele posibil neconstituţionale din proiectul legii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor au fost depuse de USR şi PNL, a afirmat miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

"Amendamentele astea, care ar putea fi neconstituţionale, au fost depuse de USR plus PNL. Nu se regăsesc în proiectul iniţial al PSD. În altă ordine de idei, nu înţeleg de ce domnul Barna este atât de supărat. (...) Poate sunteţi supărat că mâine - poimâine va trebui şi domnul Cioloş şi domnul Pâslaru să facă şi în Parlamentul European o iniţiativă, să scoată şi ei pensiile speciale, că altfel rămân singurii români cu pensie specială, eurodeputaţi. Mă bucur să anunţ plenul Parlamentului că iniţiativa PSD este cea care va fi supusă votului cu raport de aprobare. Probabil că, dacă cei din coaliţie nu ar fi depus una USR şi una PNL, situaţia era alta. Aşa, nu v-aţi înţeles, aia e!", a declarat Simonis, în plenul reunit al Parlamentului.

Citește și: EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

El a susţinut că "pensiile speciale au fost inventate în 2005 de către Valeriu Stoica, membru PNL şi ministru al justiţiei din partea PNL".

Precizările lui Simonis au venit în contextul în care deputatul liberal Florin Roman a afirmat, în plenul Camerelor reunite, că actualul proiect privind pensiile speciale va avea mari probleme de constituţionalitate.

Citește și: Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.