Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul din Turul Franței a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile

eurosport.ro
ciclism sprint

Liderul clasamentului general al Turului Franţei, Jonas Vingegaard, a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile, inclusiv cu o oră înainte de startul etapei a 17-a, miercuri, a anunţat echipa sa, Jumbo-Visma, potrivit Reuters.

Vingegaard şi-a mărit avansul în clasamentul general la un minut şi 48 de secunde faţă de al doilea clasat, Tadej Pogacar, cu o prestaţie impresionantă în contratimpul individual de marţi, pe care l-a câştigat cu 1:38. Pogacar a fost al doilea în etapă, conform News.ro.

"A fost deja al patrulea control în două zile", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Jumbo-Visma pentru Reuters.

"Suntem perfect ok cu asta... Am cerut Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) să acţioneze aşa de fapt".

Pogacar şi coechipierii săi au fost, de asemenea, testaţi miercuri dimineaţă, cu o oră înainte de startul de la Saint Gervais, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al UAE Emirates.

Din 2021, Agenţia Internaţională de Testare (ITA) se ocupă de testele din ciclism.

În Turul Franţei, liderul clasamentului general este testat în fiecare zi şi fiecare câştigător de etapă trebuie să fie supus, de asemenea, unui test antidoping.

În ultimele două zile, atât Vingegaard, cât şi Pogacar au fost întrebaţi dacă au înţeles scepticismul cu privire la forma lor impresionantă.

"Ca să fiu sincer, înţeleg pe deplin scepticismul. Trebuie să fim sceptici, având în vedere ce s-a întâmplat în trecut, altfel s-ar întâmpla din nou", a declarat Vingegaard într-o conferinţă de presă după etapa a 15-a de duminică.

"Pedalăm repede, trebuie să spun că în fiecare etapă accelerăm la maxim şi este greu, dar înţeleg că oamenii îşi pun întrebări din cauza a ceea ce s-a întâmplat în trecut", a declarat luni Pogacar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.