Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Executivului din Hong Kong susține că nu s-a oferit niciodată să demisioneze

coreea de nord

Carrie Lam, șefa Executivului din Hong Kong, a afirmat marți că nu s-a oferit niciodată să demisioneze, deși o înregistrare audio realizată în cadrul unei reuniuni private sugerează că ar fi dorit să renunțe dacă ar avea de ales şi s-a învinovăţit pentru a fi cauzat "un haos de neiertat", scrie Mediafax.

Lam poate fi auzită într-o înregistrare audio, realizată în cadrul unei reuniuni private cu afaceriști locali, spunând că ar demisiona dacă ar avea de ales pentru că a cauzat "un haos de neiertat" încercând să introducă o controversată lege privind extrădarea, care a provocat ample proteste de stradă, relatează postul BBC News.

"Dacă aş avea de ales, primul lucru ar fi să demisionez, după scuze profunde", poate fi auzită Lam.

Însă, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, șefa Executivului din Hong Kong a negat că s-ar fi oferit vreodată să-și prezinte demisia Administrației chineze.

"Nici măcar nu am avut în vedere să discut despre o demisie cu Guvernul Popular Central", a adăugat șefa Executivului din Hong Kong.

Carrie Lam nu a contestat autenticitatea înregistrării, ce a fost inițial difuzată de agenția Reuters, ci doar a afirmat că este "total inacceptabil" că declarațiile sale au fost transmise presei.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Fostă colonie britanică, teritoriul Hong Kong a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze un nivel ridicat de autonomie, exceptând afacerile externe şi apărare, pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.