Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul FDGR despre desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchet: Pledăm pentru transparenţă

FDGR
FDGR Forumul German

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, a menţionat, vineri, referitor la desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchet, că pledează pentru transparenţă la nivelul serviciilor, informează agerpres.ro

"Şi noi pledăm pentru transparenţă cât mai mare posibilă în toate nivelele, inclusiv la nivelul acestor servicii, sigur, în măsura în care le permite statutul lor", a declarat liderul FDGR, într-o conferinţă de presă organizată la Sibiu. 

Serviciul Român de Informaţii a publicat vineri pe site-ul instituţiei Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale. 

Documentul a fost încheiat pe data de 4 februarie 2009, fiind semnat de Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general la acea vreme, şi Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Protocolul a fost aprobat de şefii celor două instituţii de la acea dată - Laura Codruţa Kovesi şi George Maior. 

El a fost încheiat în baza Constituţiei, a Codului de procedură penală, a unor legi, ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern, dar şi a unor hotărâri CSAT, potrivit documentului declasificat de SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.