Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul georgian: Polonia este un bun exemplu al avantajelor extinderii UE și NATO

Yeni Akit
Giorgi Margvelaşvili

Polonia reprezintă unul dintre cele mai bune exemple ale avantajelor extinderii Uniunii Europene şi NATO, organizaţii din care Georgia doreşte să facă parte, a declarat luni preşedintele georgian Giorgi Margvelaşvili, într-un interviu pentru agenţia de presă poloneză PAP, scrie agerpres.ro

Potrivit oficialului georgian, care a amintit că ţara sa a semnat un acord de asociere, un tratat de comerţ liber şi un acord privind ridicarea obligativităţii vizelor cu UE, Polonia este un actor important în afacerile europene, de la economie la politică şi cooperare militară. 

În opinia şefului statului georgian, deşi unele voci în Occident pun sub semnul întrebării pregătirea Europei - politic, economic şi social - pentru o nouă extindere, Georgia are un răspuns la aceste temeri şi acesta vine din Polonia. 

''Polonia oferă unul dintre cele mai convingătoare exemple ale beneficiilor extinderii. Astăzi, conducerea politică a Poloniei stabileşte cele mai convingătoare viziuni pentru viitorul UE şi al NATO'', a accentuat Margvelaşvili, care a efectuat săptămâna trecută o vizită de două zile la Varşovia. 

El a adăugat că susţine proiectul Iniţiativa Celor Trei Mări (la care participă Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria), dar şi toate proiectele menite să consolideze axa nord-sud din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.