Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul grupului PPE din PE pledează ca UE să nu rateze ocazia unei noi politici de apărare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a pledat pentru o înnoire a politicii externe şi de apărare a Uniunii Europene în lumina războiului din Ucraina, transmite dpa, citată de Agerpres.

'UE trebuie să adopte, în sfârşit, o politică externă şi de apărare care să includă, spre exemplu, apărarea comună cibernetică şi cu rachete', a afirmat Weber pentru publicaţia germană Der Spiegel.

'Statele UE ar putea, de asemenea, să achiziţioneze în comun avioane de transport pentru a realiza operaţiuni de autoapărare sau a opera în regiuni de criză', a adăugat politicianul german.

În opinia sa, europenii ar trebui 'să se gândească cum să transforme forţele nucleare ale Franţei într-un scut protector pentru toate statele UE'.

Franţa şi-a declarat disponibilitatea de a sprijini celelalte state UE în cazul unui atac armat - 'acest lucru trebuie concretizat acum, în măsura în care Franţa este pregătită să o facă', a spus Weber.

El a apreciat că războiul din Ucraina îi poate apropia pe europeni mai mult ca oricând. 'Trăim acum un moment Kiev. Numai că, din nefericire, UE este pe punctul de a rata această ocazie istorică', a regretat Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.