Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian: ‘Minoritățile vor păstrarea independenței magistraților de factorul politic’

araratonline.com
pambuccian

Liderul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian a afirmat, miercuri, după consultările de la Cotroceni, că minoritățile vor păstrarea independența magistraților atât față de factorul politic, cât și de „orice altă instituție”, precum și respectarea drepturile cetățenilor, informează Mediafax.

„Am prezentat președintelui punctul de vedere al grupului acolo unde exista un punct de vedere comu, pentru că știți că grupul nostru este format din 17 organizații diferite, și din motivul acesta și la vot cred că ați văzut că voturile au fost foarte diferite de legile justiției. Există însă o zonă comună asupra căreia am insistat și care ține de două lucruri: una care ține de independența magistraților și din asta înțelegem o independență reală atât de factorul politic, cât și de orice altă instituție. A doua ține, sigur când ai o putere, una din puterile fundamentalea ale statului, vorbești de drepturi și de îndatoriri. suntem de acord ca drepturile să existe inclusiv cele pecuniare. Atunci când vorbim de îndatori este trebuie definite foarte clar și, fără niciun fel de ambiguitate, pentru a nu transforma îndatoriri în chestiuni abuzive”, a declarat liderul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat că armonizarea legislației în domeniul justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu deciziile CCR se poate face printr-o comisie comună Senat - Camera Deputaților.

„Tot ce avem de făcut este să armonizăm punctele de vedere ale comisie de la Veneția, deciziile CCR, cu legislația care există în momentul de față. După părerea noastră se poate face numai în Parlament, într-un singur mod, și anume printr-o comisie mixtă Senat - Camera Deputaților care să dezbată chestiunile acestea și să propună modificările care pun în acord legislația existentă cu aceste puncte de vedere”, a subliniat parlamentarul.

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislației din domeniul Justiției.

Înainte să poarte discuțiile la Cotroceni, șeful statului a spus că nu intenționează să facă un pact cu niciun partid politic, însă își dorește să fie mediator pentru formațiunile politice. Totodată, Iohannis a afirmat că legile cum au ieșit din Parlament nu sunt aplicabile.

"Eu nu vreau niciun pact cu PSD, nu știu cuma a părut ideea, dar s-a înțeles greșit. Eu îmi doresc în consultări să fiu văzut ca un mediator, nu doresc un pact cu PSD sau ALDE", a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.