Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul NATO, directivă de ULTIM MOMENT pentru toate statele membre

Jens Stoltenberg, NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, luni, că toate statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice ar trebui să-şi respecte promisiunile de creştere a cheltuielilor militare, adăugând că NATO se confruntă cu tot mai multe provocări, relatează MEDIAFAX, citând agenţia DPA.

Citeşte şi: TENSIUNE pe piaţa financiară externă: PRĂBUŞIREA continuă a indicelui Dow Jones aminteşte de criza financiară din 2008

În cadrul unei vizite oficiale în Norvegia, Stoltenberg, a afirmat că statele membre NATO au făcut unele progrese în ceea ce priveşte bugetul de apărare, însă a atras atenţia că doar câteva state au reuşit să atingă obiectivul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

”Liderii statelor membre au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult. NATO se confruntă cu tot mai multe provocări: o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă” a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avut o întrevedere cu prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg. Liderul NATO a atras atenţia Norvegiei că este singurul stat membru NATO ce are frontieră directă cu Rusia şi nu a alocat 2% din PIB pentru apărare. Prim-ministrul Norvegiei a replicat, afirmând că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

Citeşte şi: Veşti EXTRAORDINARE pentru România: Comisia Naţională de Prognoză a MĂRIT estimările de creştere economică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.