Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei israeliene, Yair Lapid: Mai sunt multe obstacole în calea formării unui guvern care să-l poată înlătura pe Benjamin Netanyahu

Yair Lapid

Liderul opoziţiei israeliene, centristul Yair Lapid, a declarat luni că mai sunt "multe obstacole" în calea formării unui guvern de uniune care să-l poată înlătura pe Benjamin Netanyahu, aflat la putere de peste un deceniu, informează AFP.

"Acesta este primul nostru test, de a vedea dacă putem găsi compromisuri inteligente în zilele următoare, pentru a atinge un scop mai important", a adăugat Yair Lapid în timpul unei reuniuni a partidului său de centru în parlamentul de la Ierusalim, scrie Agerpres.ro.

Aflat în fruntea partidului Yesh Atid (Există un viitor), Lapid a fost însărcinat de preşedintele israelian Reuven Rivlin la începutul lui mai cu formarea, înainte de miercuri orele locale 23:59, unei majorităţi pentru a scoate Israelul din cei doi ani de criză politică.

"Într-o săptămână, statul Israel poate fi într-o nouă eră", a susţinut Lapid, fost jurnalist celebru în Israel.

Formaţiunea sa a început de duminică seara negocieri cu un nou venit în alianţa anti-Netanyahu, partidul Yamina al liderului dreptei radicale Naftali Bennett.

Pentru a-şi forma "coaliţia schimbării", potrivit expresiei consacrate a adversarilor premierului Netanyahu, Lapid trebuie să mai găsească patru mandate, probabil de la partidele arabe israeliene, care însă nu s-au poziţionat clar.

În timpul acestei conferinţe de presă în faţa reprezentanţilor partidului său, Yair Lapid nu a evocat prezenţa lor în această alianţă eteroclită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.