Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei Juan Guaido a ieșit pe străzile Venezuelei, unde a interacţionat cu populaţia

Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a ieşit pe străzi, unde a interacţionat cu populaţia, conform înregistrărilor video difuzate sâmbătă de către apropiaţi ai săi, cu prilejul primei apariţii publice după afirmaţiile recente ale guvernului, potrivit cărora acesta s-ar fi refugiat în ambasada Franţei, informează duminică AFP.

Autorităţile franceze au dezminţit vineri aceste afirmaţii, pe care ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza le făcuse în ajun, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

În înregistrările video date publicităţii de echipa sa şi de parlamentari aliaţi, Juan Guaido apare purtând mănuşi şi mască de protecţie, din cauza pandemiei noului coronavirus. Guaido este filmat în timp ce merge pe lângă un şir de maşini în faţa unei service auto, salutând şi intrând în vorbă cu şoferii.

"Cei care se ascund sunt ei (...) 15 milioane de dolari recompensă pentru ei. Eu sunt eu şi îmi arăt faţa", declară Guaido într-una din aceste înregistrări despre care nu este încă clar unde şi când au fost realizate.

Justiţia americană a promis la sfârşitul lunii martie 15 milioane de dolari recompensă pentru capturarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro, acuzat de "narco-terorism".

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

Preşedintele venezuelean Maduro sugerase luni că Juan Guaido s-ar fi "ascuns într-o ambasadă". Joi, ministrul de externe Arreazza a susţinut că liderul opoziţiei se ascunde în interiorul amabasadei Franţei, în timp ce Leopoldo Lopez, un alt membru al opoziţiei, s-ar fi refugiat în reşedinţa ambasadorului Spaniei. Şeful diplomaţiei venezuelene a solicitat arestarea acestora.

Preşedintele parlamentului, Juan Guaido, este cercetat în mai multe dosare după auto-proclamarea sa ca preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie 2019, dar până în prezent nu a fost făcut public niciun ordin de arestare.

Procurorul general Tarek William Saab îl acuză pe Juan Guaido că, la începutul lunii mai, a sprijinit o tentativă de invadare a ţării cu complicitatea SUA şi că a încurajat acţiuni vizând destabilizarea regimului de la Caracas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.