Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Partidului Lege şi Justiţie polonez anunţă intenţia sa de remaniere a guvernului

romanialibera.ro
krs polonia

Liderul Partidului Lege şi Justiţie polonez (PiS), formaţiune aflată la guvernare, a anunţat duminică seară intenţia sa de remaniere a executivului de la Varşovia ''la scurt timp după pauza de vară'', transmite dpa.

Premierul Mateusz Morawiecki urmează să rămână la conducerea guvernului, a precizat Jaroslaw Kaczynski într-un interviu radio, citat de agenţia de presă PAP, potrivit agerpres.ro

Citește și: Marcel Vela face schimbări majore! Ordin privind preschimbarea permiselor eliberate de alte state

Decizia liderului PiS este mai degrabă un răspuns la victoria la limită a lui Andrzej Duda, preşedintele în exerciţiu al Poloniei, susţinut de PiS, în recentul scrutin prezidenţial din Polonia.

Duda a obţinut victoria doar cu un avans mic în faţa contracandidatului său, Rafal Trzaskowski, reprezentantul principalului partid de opoziţie, Platforma Civică (PO). Mulţi consideră că acesta este un semn al nemulţumirii electoratului polonez faţă de activitatea guvernului.

Citește și: Nelu Tătaru pune cruce informațiilor alarmante: Se va întâmpla în două săptămâni .

Kaczynski a precizat că vor fi făcute schimbări şi în interiorul PiS, deşi nu a oferit detalii despre persoanele şi funcţiile vizate.

Pe de altă parte, el a precizat că va continua planul de ''repolonizare'' a presei, ceea ce va însemna că va limita participarea capitalului străin în domeniul media din Polonia. În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, guvernul conservator de la Varşovia s-a plâns că media, mai ales cea deţinută de proprietari germani, este părtinitoare în prezentarea problemelor guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.