Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, şi-a lansat, la Botoşani, candidatura ca independent la alegerile europarlamentare

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
george simion

Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, şi-a lansat, miercuri seară, la Botoşani, candidatura ca independent la alegerile europarlamentare din luna mai, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Simion a declarat, în cadrul unei întâlniri la care au participat aproximativ 100 de susţinători de-ai săi, că, dacă va obţine un mandat de eurodeputat, va lupta în Parlamentul European pentru întreaga Românie, susţinând că actualii europarlamentari au mers la Bruxelles ca "să îşi dea în cap unii altora".

"Asta e o bătălie cruntă. Eu m-am luptat până acum şi o să continui să mă lupt. Dacă nu m-au lăsat să mă lupt pentru România aia ciuntită de peste Prut, acum o să mă lupt pentru întreaga Românie, dar o să fie nevoie de voi toţi. Nu suntem oameni inventaţi, nu suntem oameni aduşi din alte părţi. Suntem oameni care în anii aceştia am făcut lucruri şi putem să facem mai departe lucruri. Europarlamentarii români, dacă cunoaşteţi mai mult de trei nume, nu au făcut nimic la Bruxelles decât să îşi dea în cap unii altora. Nu au promovat interesele României, nu au promovat români pe funcţii la nivel european. S-au dus doar să se bălăcărească acolo. Trebuie să schimbăm lucrurile acestea", a afirmat Simion.

El a menţionat că nu este interesat de indemnizaţia de europarlamentar, subliniind că veniturile încasate din bugetul european le va dona în fiecare lună.

"Nu pentru mine mă duc acolo. Salariul de europarlamentar o să îl donez în fiecare lună pentru câte o cauză. Dacă mă interesau lucrurile materiale, nu mă mai băgam, ca să îmi zică toată lumea că sunt nebun că fac ce fac în campania asta. Renunţ la tot ce am eu la nivel material de la părinţii mei ca să mă pot lupta şi intru în bătălia asta pentru România. Mai sunt unii dintre noi care cred în ideea asta de ţară", a mai declarat Simion.

George Simion, care este originar din Focşani, a absolvit Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti şi programul de masterat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi.

În 2011, el a fondat Platforma Unionistă Acţiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unităţii naţionale. În 2017, Simion a înfiinţat Alianţa pentru Centenar, pentru a pregăti şi desfăşura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marşul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1.300 de km, de la Alba Iulia la Chişinău, pentru a transmite mesajul Unirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.