Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PMP, Eugen Tomac: 'PSD își încordează mușchii atrofiați la audieri. Ies la iveală parlamentari anonimi'

Agerpres
Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac, a scris, marți, pe Facebook, că PSD face „circ în Parlament”, în cadrul audierilor liberalilor. Acesta consideră că social-democrații dau dovadă de frustrare și dau impresia cetățenilor că „sunt rupți de realitate”, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

„PSD își încordează muşchii atrofiați la audieri după ce au dat avize favorabile unor miniştri precum Andruşcă, Cuc, Daea și Pop PSD-iştii au întârziat votul pentru învestirea Guvernului Orban ca să facă un circ ieftin în Parlament, de natură să decredibilizeze şi mai mult instituţia. Apoi, se miră de ce Legislativul la cel mai scăzut nivel de încredere din istoria sa post-decembristă.”, a afirmat liderul PMP, printr-o postare pe Facebook, în contextul audierilor desfășurate pentru miniștrii Guvernului Orban.

Liderul PMP a mai spus că deși există propuneri mai bune pentru funcțiile de miniștri, în rândurile PNL, liberalii propuși tot sunt o variantră mai bună decât miniștrii Cabinetului Dăncilă și e de părere că social-democrații dau impresia cetățenilor că „sunt rupți de realitate”.

„Evident că se puteau găsi unele propuneri de miniştrii in Cabinetului Orban și mai bune , dar ei sunt clar mai competenţi decât membrii Guvernului Dăncilă, cel mai sinistru Executiv pe care l-a avut România după 1989. Atitudinea parlamentarilor PSD de la audierile miniştrilor Cabinetului PNL propus de Ludovic Orban arată deopotrivă frustrare, habarnism şi nepăsare asupra faptului că, în felul acesta, oamenii care privesc au impresia că parlamentarii Patriei sunt rupţi de realitate. Văd ieşind la iveală deputaţi şi senatori anonimi care nu prea au frecventat Parlamentul.”, a motivat acesta.

Citește și: Oreste și Oana Stănciulescu ies la rampă! Reacții cu privire la înscrierea în PSD a lui Cozmin Gușă

Eugen Tomac a argumentat că atitudinea social-democraților în cadrul audirerilor demonstrează nevoia unui referendum privind reducerea numărului de parlamentari, care poate fi aplicat începând cu alegerile parlamentare din 2020.

„Circoteca de la audierile parlamentare mă convinge încă o dată că este absolut necesară implementarea rezultatelor referendumului din 2009 convocat de Preşedintele Traian Băsescu şi validat de români privind reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Acesta este un deziderat legitim al #PMP, ce poate fi pus în aplicare inclusiv înainte de alegerile parlamentare din 2020.”, a motivat acesta.

Tomac i-a acuzat pe membrii PSD de ipocrizie pentru că nu vor să hotârască dacă votează învestirea Guvernului Orban sau nu.

„Ipocrizia parlamentarilor PSD, care fac #CircÎnParlament, este cu atât mai mare cu cât ei nu vor să se lămurească dacă să voteze sau nu Cabinetul Orban de vreme ce au anunţat deja că nu vor fi în plen. Ca să nu mai spun că îşi încordează muşchii atrofiați acum după ce, în prealabil, au dat avize favorabile unor miniştri precum Dănuţ Andruşcă, Răzvan Cuc, Petre Daea sau Liviu Pop”, a conchis Eugen Tomac.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Marți și miercuri sunt audiați toți cei 16 miniștri cu portofoliu nominalizați în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.