Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL Alba Iulia demisionează în urma întoarcerii lui Gabriel Pleșa în rândurile liberalilor

PNL
PNL sigla

Liderul liberalilor din Alba Iulia, Marius Haţegan, desemnat în urmă cu câteva luni candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, a anunţat luni seara că se retrage din funcţia de preşedinte al PNL Alba Iulia, la câteva ore după ce actualul edil din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a transmis că drumul său continuă "alături de PNL".

"Sunt destui care se vor grăbi să felicite sau să dezaprobe cele mai recente schimbări de pe scena politică locală. Mulţi, în funcţie de cum îi poartă momentul, în amontele sau avalul preferinţelor. (...). Personal, aleg să rămân ce am fost mereu. Un om simplu şi sincer. Le mulţumesc tuturor albaiulienilor pe care i-am întâlnit sau nu, celor care şi-au manifestat susţinerea faţă de candidatura mea, dar şi celor care au preferat altceva. E limpede că în lumina recentelor decizii de la nivel intern, din PNL, optez pentru ceea ce onoarea impune, mă retrag din funcţia de preşedinte al PNL Alba Iulia", a transmis Marius Haţegan, pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres.

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, el a adăugat că biroul său de la CJ "va rămâne mereu deschis", atâta timp cât va ocupa o funcţie publică.

În luna mai, PNL Alba anunţa că secretarul general al filialei Alba şi, totodată, preşedintele filialei Alba Iulia a PNL, Marius Haţegan, este propunerea partidului la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia la alegerile de anul viitor.

"PNL Alba a început acum un an pregătirea alegerilor din 2024. Organizaţia are obiective maxime. Ţelul este: 78 de primari (în toate UAT-urile din judeţ - n.r.), câştigarea detaşată a tuturor alegerilor - europarlamentare, parlamentare, prezidenţiale. (...) Marius Haţegan este propunerea organizaţiei locale la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia", a spus, în 17 mai, liderul PNL Alba şi preşedinte al CJ Alba, Ion Dumitrel.

Acesta din urmă s-a aflat luni la Bucureşti alături de primarul USR al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, liberal până în 2020, la sediul PNL. În fotografia postată de către Gabriel Pleşa, în care apărea alături de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi de alţi membri din conducerea partidului, se mai aflau, din partea organizaţiei Alba a PNL, deputatul Florin Roman şi europarlamentarul Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia.

Gabriel Pleşa, ales în 2020 ca primar pe listele USR, a anunţat că drumul său continuă alături de PNL, partid din care a făcut parte până în urmă cu 3 ani. El a fost printre cei mai vechi liberali din Alba, partid care însă, în pofida sondajelor din acea vreme, nu l-a susţinut la alegerile din 2020 pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, motiv pentru care a ales să candideze din partea USR.

Gabriel Pleşa s-ar situa pe primul loc în preferinţele albaiulienilor în sondajele interne efectuate de principalele partide.

În ultimele luni, el nu a negat că a fost contactat atât de către cei de la PNL, cât şi de cei din Partidul Social Democrat, pentru a candida din partea acestor partide pentru un nou mandat de primar.

De altfel, şi în urma acestor zvonuri, candidatul anunţat de PSD la Primăria Alba Iulia, senatorul Călin Matieş, a anunţat, în urmă cu o lună, că se alătură Alianţei pentru Unirea Românilor, din partea căruia va candida la alegerile locale din 2024 la Primăria municipiului Alba Iulia.

Matieş a invocat neînţelegeri în organizaţia PSD, reproşându-i actualului coordonator, europarlamentarul Victor Negrescu, că ar fi discutat cu actualul primar din Alba Iulia să candideze la alegerile locale din 2024 din partea PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.