Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PNL Bacău, nemulţumit de sumele alocate de Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale

pnl.ro
pnl sigla

Preşedintele filialei din Bacău a Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Ionel Palăr, şi-a manifestat, joi, nemulţumirea faţă de nivelul redus al fondurilor alocate de Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ- teritoriale din judeţul Bacău, potrivit Agerpres.

Palăr susţine, printr-un comunicat de presă, că "locuitorii şi investiţiile din judeţul Bacău nu sunt o prioritate pentru Guvernul PSD-ALDE, iar cea mai bună dovadă o reprezintă alocările realizate în aceste zile pentru echilibrarea bugetelor cu sume defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA)".

"Judeţului Bacău i-au fost repartizate doar 7,5 milioane de lei, în condiţiile în care vecinii de la Neamţ, cu o populaţie mult mai mică, au primit peste 10 milioane de lei. De altfel, o analiză comparativă cu judeţe din toate zonele ţării, care au o populaţie similară cu cea a Bacăului, arată că am rămas la coada clasamentului în ceea ce priveşte alocările bugetare: peste 14 milioane de lei la Arad, 13 milioane de lei la Argeş, aproape 15 milioane de lei la Mureş şi peste 11 milioane de lei la Buzău", a afirmat liderul PNL din Bacău.

Pe de altă parte, preşedintele PNL a lansat atacuri faţă de conducerea organizaţiei judeţene a PSD, spunând despre aceasta că "este incapabilă să dezvolte proiectele de care locuitorii au nevoie, de la infrastructură până la finalizarea investiţiei la ceea ce a fost Spitalul Municipal".

"Incompetenţa se regăseşte în lipsa investiţiilor, dar şi în lipsa fondurilor care ar fi putut fi atrase de la Bucureşti. Dacă nu ceri, nu ţi se dă. Doar că mai trebuie să ştii şi ce să ceri. De fapt, să te preocupe dezvoltarea comunităţii pe care o reprezinţi. Cum la fel de adevărat este că actuala conducere băcăuană a PSD-ALDE pare să nu mai aibă nicio trecere în interiorul propriilor partide. Oricum ar fi, imaginea este una sumbră: dacă nu s-au solicitat bani, vorbim despre nepăsare şi neştiinţă. Dacă s-au solicitat şi nu s-au alocat, vorbim despre lipsa de credibilitate a politicienilor băcăuani de la PSD şi ALDE, în forurile de la Bucureşti", a adăugat Ionel Palăr.

Liberii sunt nemulţumiţi şi de "politica discreţionară de repartizare a banilor, în funcţie de culoarea politică a primarilor" pe care o face conducerea judeţeană a PSD.

"După ce aproape 40% din suma totală a fost alocată municipiului Bacău (2,8 milioane de lei), o parte dintre primarii Partidului Naţional Liberal au fost din nou trataţi în batjocură, de parcă nu ar reprezenta comunităţi, ci carnete de partid. Este vorba, în special, despre primarii liberali ai comunelor lovite de catastrofele natural din vara anului 2018, care nici acum nu au primit fondurile necesare remedierii pagubelor. Bătaia de joc a autorităţilor continua faţă de locuitorii din Măgireşti (15.000 de lei alocaţi), Slănic Moldova (43.000 de lei) sau Pârjol (8.000 de lei). Este de-a dreptul sfidătoare decizia de a repartiza, în anumite comunităţi conduse de liberali, sume egale cu un salariu minim pe economie, cum se întâmplă în cazul comunei Izvorul Berheciului, cu o alocare de 2.000 de lei pentru echilibrarea bugetului. Exemplele pot continua cu Gura Văii, acolo unde primarul liberal solicită cu vehemenţă, de la Consiliul Judeţean Bacău, banii necesari pentru reparaţii la drumul de acces în comună, cu Iteşti, Vultureni sau Urecheşti, unde sumele repartizate demonstrează, încă o dată, dispreţul şi nepăsarea actualei conduceri PSD-ALDE faţă de soarta locuitorilor judeţului şi de nevoile lor reale", a mai arătat preşedintele PNL Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.