Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PSD Brașov: 'Comasare a alegerilor și alianța electorală PSD - PNL sunt pași esențiali pentru o Românie puternică în UE'

Facebook/ Marius Dunca
Marius Dunca

Dincolo de performanța guvernării, decizia de comasare a alegerilor reprezintă o asumare politică importantă. O putere politică își definește esența prin capacitatea de a elabora și implementa politici publice în beneficiul cetățeanului. Această realitate fundamentală ne obligă să discernem între a fi simpli oameni politici și a fi oameni de stat. Oamenii de stat sunt aceia care, în momente decisive, iau decizii curajoase, asumându-și responsabilitatea pentru consecințe. Consider că am demonstrat această abilitate prin decizia de comasare a alegerilor, o acțiune menită să consolideze stabilitatea și eficiența guvernării, transmite senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene Brașov a PSD.

„Participarea ridicată a electoratului la alegerile locale evidențiază importanța majoră a administrației publice locale. Faptul că am decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare nu contravine principiilor democratice, ci dimpotrivă, consolidează democrația prin oferirea unui vot mai puternic cetățenilor și prin asigurarea unei reprezentări mai fidele a intereselor lor.

Propunerea de alianță electorală pentru alegerile europarlamentare urmează aceeași logică. Consider că, în contextul actual, marcat de o ascensiune a extremismului politic, doar o uniune a forțelor democratice majore poate asigura o contrapondere eficientă. Doar cele două mari partide, prin colaborare și consens, pot oferi o alternativă solidă și credibilă cetățenilor români.

Decizia de a constitui o alianță electorală PSD - PNL nu este lipsită de riscuri și provocări. Este firesc să existe temeri legate de pierderea identității partidelor sau de diminuarea democrației interne. Totuși, consider că beneficiile depășesc cu mult eventualele dezavantaje. Alianța electorală PSD - PNL va permite o mai bună coordonare a politicilor publice, o utilizare mai eficientă a resurselor și o creștere a capacității de a implementa reforme esențiale pentru România.

Concluzia este clară - decizia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare și alianța electorală sunt un pas necesar în direcția consolidării democrației, a stabilității politice și a prosperității României. Pentru că avem nevoie de o Românie puternică în Uniunea Europeană. Ne asumăm cu încredere această responsabilitate și ne angajăm să depunem toate eforturile necesare pentru a justifica încrederea tuturor românilor", a spus liderul PSD Brașov.

Context

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercuri, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a mai explicat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă proprie la cele locale. Marcel Ciolacu a explicat că cele două partide în această variantă pot face faţă valului extremist, iar decizia comasării nu este una împotriva democraţiei, ci pentru democraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.