Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PSD face marele anunț: 'Legile justiţiei şi modificările la codurile penale vor fi adoptate până la finalul actualei sesiuni parlamentare'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea Irina Tanase

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că legile justiţiei şi mădificările la codurile penale vor fi adoptate până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

”Aşa cum spus şi anul trecut, până la finalul sesiunii legile justiţiei să fie adoptate şi au fost adoptate, dar asta nu înseamnă că s-au făcut sub presiune şi la legile justiţiei articolele declarate neconstituţionale de Curte vor fi modificate în raport cu ceea ce a decis CCR. Iar la codurile penale la fel, cu dezbateri largi, sper cu aceeaşi implicare pentru care le mulţumim şi CSM şi asociaţiilor de magistraţi şi cu o comunicare mult mai bună şi directă cu Consiliul Europei, cu Comisia Europeană, în aşa fel încât schimbul de informaţii să fie cel corect şi să avem la final nişte coduri penale pe care trebuie să le modificăm din cel puţin trei motive”, a afirmat Dragnea, potrivit News.ro.

Citește și: Liviu Dragnea îi amenință cu excluderea pe contestatarii votului de la Congres: 'Oricine vrea să mai discute aceste lucruri...' - VIDEO

El a vorbit despre directivele europene 42/2014 şi 343/2016 care trebuie să fie transpuse în legislaţie până în aprilie pentru că în caz contrar există un risc de infrigement.

”Al doilea motiv, deciziile CCR care, ne place sau nu ne place, sunt obligatorii şi deciziile CEDO. Sunt cele trei motive principale pentru care codurile penale trebuie modificate. Astea sunt explicaţiile, sunt simple şi calendarul este până la sfâşitul acestei szesiuni parlamentare”, a completat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.