Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PSD Vaslui: Sper ca premierul și ministrul să-și revină, altfel tăiem Nodul Gordian

www.vremeanoua.ro

Tensiunea în interiorul PSD și al Guvernului ajunge la paroxism, după ce premierul și ministrul de Interne s-au acuzat reciproc de minciună. Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că el încă mai crede într-o revenire la normal a situației, dar arată că în caz contrar liderii PSD vor lua decizia radicală de a tăia Nodul Gordian și de a elimina una dintre tabere.

Citește și: Surse: Zâzanie totală în PSD. Noii pioni din garnitura lui Tudose. Contramutarea lui Dragnea și nebunul decisiv

”Se încalcă niște uzanțe în momentul acesta. Nu cred că în această manieră se procedează când vrei demiterea unui ministru. Este clar că trebuie să-și revină lumea, dacă poate, dacă nu atunci vor trebui găsite soluții.

Trebuie să înțelegem că Guvernul are o datorie majoră față de coaliția sau partidul care îl susține politic și care l-a numit în funcție. La noi s-a ajuns la situații de genul în care unii spun: am ajuns aici, fac ce vreau. Decizii majore cum ar fi demiterea miniștrilor sunt acte care vizează inclusiv factorul politic.

Este nevoie de un dialog constructiv. Întotdeauna există cale de întoarcere, problema este dacă ai disponibilitatea să recunoști că ai greșit, în caz contrar, una dintre tabere trebuie să dispară.

Nimeni nu-i împiedică pe cei doi actori să rezolve problema apărută în cadrul Ministerului de Interne și problema apărută în Guvern.

Sper ca cei doi să revină la sentimente mai bune și ca această situație să nu escaladeze într-un veritabil scandal politic. Dacă nu, însă, probabil se va ajunge la o rezolvare a situației ceva mai dramatică, o rezolvare de tip Nodul Gordian”, a declarat Dumitru Buzatu, pentru STIRIPESURSE.RO.

*** A tăia Nodul Gordian reprezintă celebra expresie utilizată pentru a descrie rezolvarea radicală a unei situații imposibile, fără ieșire.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.