Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem al Iranului nu cedează presiunilor SUA și anunță consolidarea programului balistic

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Iranul va continua să își consolideze capacitățile în domeniul apărării, în pofida creșterii presiunii din partea Statelor Unite privind stoparea programului balistic, a declarat joi liderul suprem iranian Ayatollah Ali Khamenei, relatează Reuters, relatează Mediafax.

Citește și: Țara în care toți președinții sunt ARESTAȚI: Alături de alți 9 politicieni, încă un președinte al Braziliei a ajuns după gratii

„Trebuie să aducem Iranul în punctul în care inamicul înțelege că nu ne poate amenința. Sancțiunile Statelor Unite vor face Iranul să fie independent”, a declarat Khamenei într-un interviu pentru postul de televiziune național Sancțiunile impuse de Statele Unite sunt menite să afecteze programul nuclear și balistic.

De asemenea, Khamenei a transmis că semnatarii europeni ai Acordului Nuclear din 2015 nu reușesc să satisfacă interesele Iranului. Președintele american Donald Trump a decis în luna mai 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul Nuclear, semnat alături de șase mari puteri.

„Au înjunghiat Iranul pe la spate... Țările Occidentale au demonstrat că nu sunt de încredere”, a declarat liderul suprem.

Oficialii iranieni au declarat în mai multe rânduri că programul balistic iranian este doar defensiv, așadar nu vor urma recomandările Statelor Unite privind încetarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.