Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem al Iranului promite un răspuns dur după atacurile cu bombă care au ucis zeci de oameni: 'Criminalii cruzi trebuie să știe...'

nypost.com
ali khamenei

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a promis un "răspuns dur" la atacul cu bombă de miercuri asupra mulțimii care a comemorat asasinarea de către SUA a fostului șef al spionajului, Qasem Soleimani.

Atacul din Kerman, în sudul Iranului, a ucis 84 de persoane și a rănit multe altele, scrie BBC. Nimeni nu a revendicat încă atacul.

"Criminalii cruzi trebuie să știe că vor fi tratați cu fermitate de acum înainte și, fără îndoială, va exista un răspuns dur", a declarat Khamenei.

Adjunctul președintelui Ebrahim Raisi, Mohammad Jamshidi, a dat vina pe Israel și pe SUA. SUA au arătat că nu au niciun indiciu că Israelul ar fi fost implicat, respingând, totodată, orice implicare a Washingtonului în atacul din Iran.

Suspiciuni ar putea cădea asupra separatiștilor arabi și a grupărilor jihadiste sunnite precum Statul Islamic, care au comis atacuri împotriva civililor și a forțelor de securitate din țară în ultimii ani, scrie sursa citată.

La momentul respectiv, Statul Islamic a salutat dispariția generalului iranian Qasem Soleimani, ale cărui miliții au luptat ani de zile împotriva grupului terorist în Irak. Soleimani era considerat cea mai puternică figură din Iran după liderul suprem, înainte de a fi ucis într-un atac american cu dronă în Irakul vecin, în 2020.

Atacul de miercuri a avut loc pe fondul unor tensiuni sporite în regiune după ce liderul adjunct al grupării palestiniene Hamas, susținută de Iran, a fost ucis într-un aparent atac israelian cu dronă în Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.