Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, spune că SUA provoacă un RĂZBOI: 'Dacă vor înfrunta Iranul, ei vor fi înfrânţi'

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat luni Statele Unite că vor să provoace o ”criză regională” în Orientul Mijlociu, împingând Arabia Saudită sunnită să înfrunte Iranul şiit, relatează Reuters.

Fostul director CIA, Mike Pompeo, abia instalat în funcţia de secretar de Stat american, a efectuat în weekend vizite în Arabia Saudită, Israel şi Iordania, unde a denunţat ”activităţi destabilizatoare şi nefaste” ale Iranului în regiune.

Citește și: Fuziune colosală! Apare cel mai puternic lanț de supermarketuri de pe această piață

Ali Khamenei a îndemnat Statele Unite, la televiziune, să ”părăsească” Orientul Mijlociu şi a dat asigurări că oricine va încerca să atace Teheranul va fi înfrânt.

”Un mod de a ataca Iranul este să se împingă la acţiune lideri neexperimentaţi din regiune”, a apreciat el, părând să se referire la cel mai puternic om de la Riad, prinţul moştenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani.

Citește și: Surprinzător! Ce meserie are soțul știristei Andreea Marinescu și ce preocupări neașteptate are acesta

”Americanii caută să împingă Arabia Saudită contra Teheranului (...). Ei vor să creeze noi crize regionale (...), cu scopul ca musulmanii să se bată împotriva altor musulmani”, a denunţat liderul suprem al Republicii islamice.

”Dacă aceste guverne găsesc calea înţelepciunii nu va exista vreo confruntare cu Iranul. Dacă vor înfrunta Iranul, ei vor fi înfrânţi”, a ameninţat el.

Citește și: Totul s-a schimbat după moartea mamei sale: Ce decizie radicală ar fi luat Anamaria Prodan

Ayatollahul Khamenei a subliniat că Iranul - angajat alături de Guvernul sirian contra rebelilor şi jihadiştilor şi alături de rebeli şiiţi huthi în Yemen - nu intenţionează să se retragă.

”Americanii să plece (...). Orientul Mijlociu, vestul Asiei şi Golful Persic suntem noi”, a tunat el, scrie news.ro.

Citește și: Guvernul modifică DECLARAȚIA 112: Ce noutăți vor fi introduse

Un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qasemi, a confirmat că Iranul va continua să-şi susţină prietenii în regiune, în pofida ameninţărilor americane.

”Cooperarea între America şi Arabia Saudită vizează să destabilizeze şi mai mult Orientul Mijlociu şi să provoace noi crize în regiune”, a apreciat el.

Citește și: Performanță uriașă pentru Simona Halep: Ce loc ocupă în clasamentul all-time al liderilor WTA

”Declaraţiile lui Pompeo cu privire la Iran nu au niciun fundament, sunt doar nişte trăncăneli. Atât timp cât guverne legitime din regiune vor avea nevoie de ajutorul nostru, noi vom rămâne în aceste ţări”, a subliniat Qasemi.

La Riad, Mike Pompeo i-a asigurat pe saudiţi că Washingtonul se va retrage din Acordul de Viena în dosarul nuclear, încheiat în 2015.

Citește și: Tranzacție gigant! Telekom se aliază cu un colos controlat de japonezi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.