Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul suprem iranian le dă o lovitură de grație americanilor: 'Ei sprijină vinovatul care şi-a dezmembrat opozantul politic cu un fierăstrău'

ft.com
ali khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat joi SUA de ipocrizie cu privire la chestiunea drepturilor omului, ţinând cont de alianţa dintre Washington şi Arabia Saudită, transmite dpa, informează Agerpres.

''Pe de o parte americanii vorbesc mereu despre drepturile omului, iar pe de altă parte ei sprijină vinovatul care şi-a dezmembrat opozantul politic cu un fierăstrău'', a declarat Khamenei la postul public de televiziune iranian.

Ayatollahul s-a referit la uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a fost asasinat în 2018 în ambasada Arabiei Saudite la Istanbul.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Potrivit serviciilor de informaţii americane, crima a fost comandată de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Conducerea saudită a afirmat că moartea lui Khashoggi a avut loc în timpul unei 'operaţiuni sălbatice' comise de angajaţi saudiţi.

Iranul a fost criticat constant pentru încălcările drepturilor omului, fiind vizată de sancţiuni impuse de fostul preşedinte american Donald Trump.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Noua administraţie de la Washington, condusă de preşedintele Joe Biden, a anunţat interdicţii de intrare în SUA pentru doi membri ai Gărzii Revoluţionare iraniene acuzaţi de torturarea deţinuţilor politici.

Teheranul a respins acuzaţiile, susţinând că ele au motivaţie politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.