Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR, DAn Barna: 'Dacă majorarea salariului minim va fi adoptată, va fi respectată și de următorul guvern'

captură TV
Dan Barna

Liderul USR, DAn Barna, a declarat că majorarea cu 100 de lei a salariului minim stârnește amintirile perioadei de istorică amintire în care și Nicolae Ceaușescu, disperat, anunța măsirea salariilor cu 100 de lei, dar că dacă va fi adoptată o HG, ea va fi respectată de următorul guvern, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

”Stârnește amintirile perioadei de istorică amintire, deja, în care și Nicolae Ceaușescu, disperat din balconul Comitetului Central, anunța măsirea salariilor cu 100 de lei. Dacă avest lucru va deveni o hotărâre de guvern a statului român, ea va fi respectată și de următorul guvern. Aici nu sunt lucruri de discutat, nu sunt nuanțe”, a declarat la Digi24 Dan Barna.

Viorica Dăncilă a declarat, marți, în timpul unei acțiuni electorale la Botoșani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

”Mă bucur că ai dat această veste, Marius Budăi, că vrem să majorăm salariul minim cu 100 de lei”, a spus Viorica Dăncilă.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunțase că miercuri dimineață va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.

Citește și: Autoritățile au descins în forță! Pericol mare pentru români! Ce au găsit

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, ”salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.