Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR iese la atac, după ce Virgil Popescu a scăpat în Parlament: este oficial ministru al PSD

Inquam Photos/ George Călin
Catalin Drula

Liderul USR i-a criticat, miercuri, pe social-democrați și pe liberali pentru votul dat la moțiunea simplă inițiată împotriva ministrului Energiei: „De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD. PNL se dovedește pe zi ce trece că este anexa din fundul curții PSD”.

Citește și: Virgil Popescu, greu de 'ucis' de opoziție: Moțiunea simplă a fost respinsă de Camera Deputaților

„S-a întâmplat ceea ce cu toții ne așteptam. PSD l-a apărat pe Virgil Popescu. PNL se dovedește pe zi ce trece că este anexa din fundul curții PSD. Vedem o sfidare totală. Pe de o parte, un ministru care ar fi trebuit să plece de mult timp din funcție. Nu există, din experiența mea parlamentar, de când mă uit la guverne, la miniștri, un ministru care să fie mai incompetent decât acest Virgil Popescu, care este de trei ani în funcție. PSD vedem cum în declarații îl atacă. De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD, ca să fie foarte clar”, spune Cătălin Drulă, informează Mediafax.

El afirmă că „românii rămân cu facturile mari, cu frica că vor îngheța la iarnă, iar acest guvern PSD – PNL care este rău pentru țară, care ne face să trăim mai rău decât acum 12 luni și să ne fie frică pentru ce urmează se gândește numai la interesele proprii”.

Moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă de Camera Deputaților. În favoarea ei au votat 85 de deputați, 191 s-au exprimat împotrivă, iar un deputat s-a abținut.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eșuat, format din băieți nu prea deștepți. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaților din industria prelucrătoare. Și se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă. Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârșită de Virgil Popescu cu o seninătate inconștientă și cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare și de plafonare”, se arăta în moțiunea simplă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut acuzații grave, marți, în Parlament, când se discuta moțiunea simplă împotriva sa. El acuză USR de „subminarea sectorului românesc” și cere să fie luate măsuri împotriva europarlamentarilor Uniunii, care se opun energiei hidro în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.