Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidia Gunko, membră a echipei de bob a Ucrainei, a fost depistată dopată. Este a doua sportivă din Ucraina depistată la JO de la Beijing

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Lidia Gunko, membră a echipei de bob a Ucrainei, a făcut obiectul unui control antidoping pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a anunţat Agenţia Internaţională de Testare (ITA), citată de AFP.

Substanţa identificată în eşantionul prelevat pe 14 februarie este dehidroclorometiltestosteron, care aparţine clasei de steroizi anabolizanţi androgeni, precizează instanţa responsabil cu programul antidoping al Jocurilor, conform Agerpres.

Gunko (28 ani), care a fost suspendată cu titlu provizoriu, practică bobul din 2018 şi s-a clasat pe locul 20 la monobob, noua probă din programul olimpic

Acesta este al doilea caz de dopaj din cadrul delegaţiei Ucrainei, după cel al schioarei de fond Valentina Kaminska, testată pozitiv la mai multe substanţe interzise, între care mesterolon, un alt steroid anabolizant, după cum a anunţat miercuri ITA.

Cel de-al treilea caz de dopaj înregistrat de la debutul Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2022, este cel al iranianului Hossein Saveh Shemshaki, suspendat pe 9 februarie pentru restul competiţiei din China în urma unui control pozitiv la un steroid anabolizant, efectuat în afara competiţiei.

Jocurile de la Beijing sunt marcate însă de cazul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Vaileva, care a fost însă testată pozitiv la trimetazidină înaintea startului Olimpiadei chineze, pe 25 decembrie, în timpul Campionatelor Rusiei. Testul său pozitiv a fost anunţat însă în timpul JO 2022, pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a reuşit să câştige aurul în concursul pe echipe.

Valieva a primit permisiunea de a concura în proba individuală de la Beijing - în care s-a clasat pe locul al patrulea - în urma unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a fost de acord cu decizia Agenţiei ruse antidoping (RUSADA) de a ridica suspendarea provizorie dictată împotriva patinatoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.