Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lifturi cu dispozitive electrice, pentru persoanele cu dizabilități, au fost montate la instituții din Galați

lift

Mai multe instituții din Galați, între care școala pentru copiii cu nevoi speciale, au fost dotate, în premieră, cu lifturi pentru persoane cu handicap locomotor. Echipamentele ce pot fi acționate manual sau cu telecomandă asigură accesul mai ușor al oamenilor cu dizabilități în toată clădirea, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Vești uriașe! Se dau bani de la stat

Primul lift special a fost montat la o școală în care învață mai mulți copii cu nevoi speciale. Dispozitivul îi transportă pe elevi de la parter la etajul unu al clădirii, iar cadrele didactice spun că mecanismul a îmbunătățit viața elevilor și a profesorilor.

„Avem elevi care au malformaţii ale membrelor inferioare sau care suferă de diferite afecţiuni ale aparatului locomotor. Unii se deplasează doar cu ajutorul scaunului cu rotile, iar alţii aveau nevoie de sprijinul personalului şcolii pentru a urca scările, mai ales că majoritatea sălilor de clasă sunt la etaj. Acum, cu ajutorul acestui dispozitiv electric, care poate fi acţionat manual sau cu telecomandă, totul este mai simplu pentru acești copii. Și părinţii sunt încântaţi de această achiziţie. Înainte de a instala acest scaun special pentru transportul pe scări, elevii depuneau un efort foarte mare pentru a ajunge la etaj şi de cele mai multe ori erau atât de obosiţi încât le acordam o pauză de odihnă. Acum, în fiecare zi de şcoală, opt elevi folosesc acest scaun pentru transportul pe scări”, a explicat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Liceului Tehnologic Simion Mehedinţi, Lucica Dumitrache.

Alt echipament a fost montat la intrarea în corpul principal al Universității Dunărea de Jos din Galați, iar al treilea lift urmează să fie instalat la cea mai mare bibliotecă din județ.

„Exista o rampă, dar nu era conformă, potrivit inspectorilor de la Inspecția Socială. Am achiziționat o platformă tip lift, omul se urcă cu căruciorul pe ea și trece scările de la intrarea în instituție. Banii vin de Consiliul Județean. Sunt persoane cu dizabilități care vin la bibliotecă, erau ajutate să intre în clădire, de acum încolo va fi mult mai ușor. Platforma modernă va fi instalată luna aceasta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Bibliotecii V.A.Urechia din Galați, Corina Dobre.

Cele mai multe echipamente au fost cumpărate cu bani de la bugetul județean.

„Echipamentul montat la Liceul Tehnologic Simion Mehedinți a costat 54.000 de lei, iar pentru platforma tip lift de la V.A Urechia a fost alocată suma de 73.661 de lei. Nici nu contează valoarea în bani, contează că am ușurat viața copiilor de la liceu și a vizitatorilor de la Biblioteca Județeană. Vor fi și alte investiții de acest tip”, a spus președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citește și: Vești bune pentru conducătorii auto- A fost depus un proiect important

Singura instituție din orașul Galați care are de câțiva ani platformă pentru persoanele cu dizabilități este Primăria. Clădirea a fost inaugurată în urmă cu doi ani și a avut mecanismul prevăzut în proiectul inițial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.