Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Arabă se va reuni luni de urgenţă pentru a dezbate noua poziţie a SUA cu privire la coloniile israeliene

twitter
Liga Araba

O reuniune de urgenţă va avea loc luni la Liga Arabă cu privire la anunţul SUA de a nu mai considera ilegale coloniile israeliene din Cisiordania ocupată, a anunţat miercuri organizaţie panarabă, informează AFP potrivit Agerpres.

Potrivit lui Hossam Zaki, secretarul general adjunct al acestei instituţii cu sediul la Cairo, mai multe ţări arabe au susţinut cererea pentru organizarea unei reuniuni de urgenţă la nivel ministerial formulată marţi de Autoritatea Palestiniană.

Reprezentantul permanent al Autorităţii Palestiniene la Liga Arabă a calificat marţi drept "ilegală" noua poziţie a SUA.

După recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi a suveranităţii statului israelian asupra Înălţimilor Golan siriene, aceasta a fost o nouă decizie surprinzătoare a administraţiei lui Donald Trump în ruptură cu tradiţia diplomatică americană.

La rândul său, secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a estimat marţi că decizia Washingtonului "compromite orice pace corectă fondată pe sfârşitul ocupaţiei".

Mike Pompeo a anunţat luni că Statele Unite nu mai consideră că statutul coloniilor israeliene din Cisiordania contravine dreptului internaţional.

Coloniile implantate în teritoriile palestiniene, ocupate de Israel începând cu 1967, sunt considerate ilegale de ONU, iar pentru o mare parte a comunităţii internaţionale ele reprezintă un obstacol major în calea păcii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.