Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Naţiunilor: Roberto Mancini, îngrijorat de lipsa unor atacanţi italieni de valoare

wikidata.org
Roberto Mancini

Selecţionerul Squadrei Azzurra, Roberto Mancini, nu a ascuns vineri că este "îngrijorat" de lipsa unor atacanţi italieni de valoare, în condiţiile în care echipa sa, campioana europeană en titre, a început o nouă reconstrucţie după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială 2022, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Da, asta ne îngrijorează (...) În fotbal, ca să câştigi trebuie să dai gol. Trebuie să găseşti nişte atacanţi care, din păcate, nu există în Italia", a subliniat el într-o conferinţă de presă cu o zi înaintea meciului cu Germania, din Liga Naţiunilor, de la Bologna.

"Singurii doi rămân Andrea Belotti şi Ciro Immobile. Celorlalţi tineri atacanţi italieni le e greu să joace în Serie B, cu excepţia lui Gianluca Scamacca (la Sassuolo, în Serie A - n. r.), care n-a jucat însă până acum niciun meci internaţional cu excepţia câtorva apariţii cu noi", a adăugat Mancini.

"Speranţa este ca cei care joacă în B să poată rapid să joace şi să marcheze în Serie A", a conchis cel care va ajunge sâmbătă la 50 de meciuri pe banca naţionalei, unde a fost instalat în mai 2018.

Immobile, 32 de ani, şi Belotti, 28 de ani, sunt vârfurile folosite cel mai des de Mancini de la numirea sa, dar viitorul lor la naţională a fost pus sub semnul întrebării de presă după ce Italia a fost învinsă în martie de Macedonia de Nord (0-1), în semifinala barajului de calificare la CM 2022.

Scamacca, 23 de ani, este menţionat cel mai des ca viitorul atacant al naţionalei, însă fotbalistul lui Sassuolo are doar 4 meciuri (niciun gol marcat) la prima reprezentativă, el punctând de 9 ori în 15 meciuri la selecţionata de tineret.

Moise Kean (12 selecţii, 4 goluri) şi Giancomo Raspadori (10 selecţii, 3 goluri), 22 de ani amândoi, sunt celelalte opţiuni.

Pentru această nouă reconstrucţie, Mancini a primit susţinerea omologului său german Hansi Flick. "Cu toţii am fost surprinşi că Italia nu s-a calificat la Mondial, dar el va putea duce din nou echipa la succes", a spus Flick într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.