DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ligia Deca: 'Ministrul Educaţiei a recunoscut că este absolut necesară validarea directorilor'

inquamphotos.com / Octav Ganea
pavel nastase

Consilierul de stat Ligia Deca, şef al Departamentului Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, subliniază că ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a recunoscut că este absolut necesară validarea tuturor directorilor de unităţi şcolare prin concurs în viitor. "Am discutat într-adevăr cu domnul ministru Pavel Năstase referitor la situaţia numirii foştilor directori de şcoli care nu s-au prezentat la concurs sau nu l-au promovat. Am primit asigurări că ni se va transmite evidenţa unor astfel de numiri excepţionale, împreună cu motivaţia pentru fiecare caz în parte, ceea ce denota clar înţelegerea problemei în discuţie de către ambele părţi. Din start, discuţia s-a axat pe cazurile în care nu există directori numiţi prin câştigarea concursului, domnul ministru recunoscând faptul că este absolut necesară validarea tuturor directorilor prin concurs în viitor", a declarat Ligia Deca, pentru Agerpres.

Ea a subliniat că Administraţia Prezidenţială aşteaptă situaţia solicitată din partea Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a clarifica necesitatea şi oportunitatea acestor numiri. "Consider în continuare că în oraşe precum Bucureşti este greu de crezut că nu pot fi găsite alte persoane care să fie numite temporar director în afara celor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat", a completat consilierul de stat. Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a afirmat luni că a discutat cu consilierul de stat Ligia Deca problema legată de ocuparea prin derogare a posturilor de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar, lucrurile clarificându-se.

"Am primit şi de la Preşedinţie, am discutat, s-a clarificat. Nu se înţelesese ce se întâmplă. Toată lumea a crezut că anulăm concursul, că punem pe posturi pe cei care au fost înainte. Niciun post nu se mai ocupă decât prin concurs, nu se mai ocupă prin numire. Prin numire temporar doar. În cazul în care cineva este bolnav, inspectorul general deleagă, numeşte temporar până la revenire", a declarat pentru AGERPRES ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

Anterior, Ligia Deca anunţase că Administraţia Prezidenţială a solicitat ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, situaţia directorilor unităţilor de învăţământ numiţi prin derogare, menţionând că o derogare generală este inoportună. "Sperăm ca cei care vor fi puşi în funcţie să fie numai pe termen redus şi numai în cazul în care efectiv nu se poate altfel. În niciun caz nu dorim să fie dat un semnal în sistem că şi dacă ignori un concurs care îşi doreşte tocmai profesionalizarea managementului şcolar poţi reveni ca director", a declarat pentru AGERPRES şeful Departamentului Educaţie din Administraţia Prezidenţială, Ligia Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.