Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liniștea dinaintea furtunii! Avertisment apocaliptic după 'cutremurul' de pe Wall Street: 'Va urma o IMPLOZIE mai puternică decât în 1929'

galacticconnection.com
colaps bursa financiar

Pieţele asiatice par să se fi calmat, înregistrând miercuri creşteri după scăderile de marţi, urmând rezultatele înregistrate pe Wall Street, unde Dow Jones a revenit în zona plusurilor, informează Mediafax.

Indicele Nikkei 225 a crescut cu 3,2%, după ce în şedinţa anterioară a scăzut aproape 7%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 2,8%, iar cel australian S7P/ASX 200 a crescut cu 1,3%.

Indicele Dow Jones a încheiat sesiunea de marţi în creştere cu 2,3%, în timp ce S&P 500 a înregistrat un plus de 1,7%, iar Nasdaq de 2,1%, după sesiuni marcate de fluctuaţii.

Mihai Chirica, propus pentru EXCLUDEREA din PSD, acuză: 'Partidul e furat, se încearcă destructurarea organizaţiilor '

Pieţele asiatice şi cele americane au traversat o perioadă de creşteri record, iar analiştii au anunţat de o bună bucată de vreme că o corecţe va apărea. Acum spun că, pe termen scurt, pieţele vor avea o evoluţii imprevizibile, dar perioada de nesiguranţă nu se va prelungi.

Pe de altă parte, miliardarul Carl Icahn a anunţat, într-un interviu la televiziunea CNBC, o implozie a pieţelor, din cauza prea multelor şi prea sofisticatelor instrumente financiare folosite de investitori. El a caracterizat piaţa drept un „cazinou pe steroizi” şi a dat exemplul unii mai puţin cunoscut instrument, „VelocityShares Daily Inverse VIX Short-Term exchange-traded note” (XIV), folosit în timpul perioadelor calme ale pieţelor şi care a stat la baza creşterii numărului ordinelor de vânzare în ultimele zile, generând nesiguranţă pe piaţă.

Tensiune MAXIMĂ pentru Darius Vâlcov: Astăzi îşi va afla SENTINŢA

Drept urmare Credit Suisse a anunţat că din 20 februarie nu va mai tranzacţiona XIV.

În opinia lui Icahn „implozia” pieţelor ar putea fi chiar mai rea decât ce s-a întâmplat în 1929, pentru că piaţa a devnit un loc mult mai periculos.

Icahn este un investitor specializat în preluarea companiilor cu probleme, care a fost un susţinător al lui Donald Trump în cursa prezidenţială. Mai târziu a devenit consilier la Casa Albă, dar a demisionat în vara anului trecut în urma unor acuzaţii de conflict de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.