Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Linia frontului se mută: Israelul și Hezbollahul dau lupte grele la graniță / rachete lansate din ambele tabere

hezbollah IDF

Linia frontului se mută: Israelul și Hezbollahul dau lupte grele la graniță / rachete lansate din ambele tabere

Hezbollah şi Israelul au făcut sâmbătă schimb de focuri cu rachete în zonele din apropierea graniţei israeliene şi libaneze, au declarat oficialii de ambele părţi, în cea mai recentă izbucnire a violenţei despre care Statele Unite se tem că va provoca agravarea conflictelor în Orientul Mijlociu, transmite Reuters, arată News.ro.

Hezbollahul susţinut de Iran a declarat că a doborât o dronă israeliană în apropierea graniţei, la primele ore ale zilei de sâmbătă. Armata israeliană a declarat că a interceptat o rachetă trasă asupra unei drone israeliene. Reuters nu a putut verifica niciuna dintre declaraţii.

Oficialii libanezi au declarat că un atac aerian israelian a lovit o clădire dintr-o zonă industrială din apropierea oraşului Nabatieh, una dintre cele mai profunde lovituri israeliene în interiorul teritoriului libanez de la începutul luptelor, luna trecută. Armata israeliană nu a comentat imediat incidentul.

Parlamentarul Hani Kobeissy a distribuit online un videoclip cu el vizitând un loc despre care a spus că este un magazin de furnituri de aluminiu care a fost bombardat de Israel.

Hezbollah a lansat o serie de declaraţii sâmbătă dimineaţa, spunând că a lovit centre militare şi trupe israeliene în zonele de-a lungul graniţei şi că a provocat victime.

Context

Violenţa este o consecinţă a războiului Israelului împotriva grupării militante palestiniene Hamas din Fâşia Gaza.

Hamas, care controlează Gaza, a atacat oraşele israeliene pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de oameni, potrivit Israelului.

Israelul a bombardat şi invadat Gaza de atunci, ucigând 12.000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza.

Hezbollah a atacat trupele israeliene la graniţa cu Libanul de când a început ultimul război din Gaza, iar Israelul a lansat lovituri aeriene şi de artilerie împotriva sudului Libanului.

Peste 70 de luptători Hezbollah şi 10 civili au fost ucişi şi cel puţin 10 israelieni, majoritatea soldaţi, au fost ucişi.

Este cea mai mortală violenţă de când cele două părţi au purtat un război în 2006. Oficialii occidentali se tem că escaladarea acesteia riscă să atragă Iranul şi Statele Unite şi mai mult în conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.