Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Linie de testare COVID-19 la Carei, cu sprijinul mediului privat

twitter
coronavirus

Spitalul Municipal Carei va avea o linie de testare COVID-19 ca urmare a implicării mediului de afaceri privat, a anunţat administraţia locală, marţi, pe Facebook potrivit Agerpres.

"Realizarea acestei noi linii de laborator va fi posibilă datorită implicării mediului privat din zona municipiului Carei. Agenţii economici vor pune la dispoziţie aparatura necesară dotării laboratorului care va funcţiona respectând procedurile naţionale aprobate de Ministerul Sănătăţii. Autorităţile locale din Carei, reprezentanţii Consiliului Judeţean Satu Mare, ai Instituţiei Prefectului Satu Mare, Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi cei ai Spitalului Municipal Carei au avut astăzi o primă întâlnire în cadrul căreia au fost stabiliţi paşii care trebuie urmaţi, astfel încât noua linie de testare să devină funcţională într-un timp cât mai scurt. Detaliile acestei colaborări vor fi clarificate în cursul acestei săptămâni", precizează sursa citată.

În prezent, laboratorul COVID-19 care funcţionează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare din data de 8 aprilie are o capacitate de testare de aproximativ 120 de probe pe zi. Montarea noii linii de laborator va dubla capacitatea de testare a probelor recoltate de la pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2.

"Această donaţie bine-venită din partea mediului privat din zona Careiului, reprezintă un ajutor important în lupta cu noul coronavirus, datorită creşterii capacităţii de testare la nivel judeţean. Contribuţia careienilor la acest proces reprezintă şi o garanţie a faptului că populaţia din zona Careiului va avea un acces mai rapid la testările care se realizează în cadrul protocoalelor naţionale", a precizat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.