Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liov, în pragul unei catastrofe umanitare: Încercăm tot posibilul pentru a face faţă, dar n-am văzut niciodată aşa ceva. Aceşti oameni n-au nimic, doar un bagaj

InquamFOTO/George Calin
refugiati ucraina

Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, a atins limita capacităţii de a ajuta refugiaţii strămutaţi de invazia rusă, a declarat, luni, primarul oraşului, Andriy Sadoviy. Sute de mii de persoane strămutate au ajuns în Liov de când a început invazia, punând o presiune uriaşă asupra resurselor oraşului, relatează BBC, potrivit Agerpres.

Andriy Sadoviy a spus că aproximativ 200.000 de persoane se află în prezent în Liov, iar aproximativ 50.000 de persoane trec prin gară în fiecare zi.

”Înţelegem că va fi un alt val”, a declarat Sadoviy. El a cerut organizaţiilor umanitare internaţionale să îşi intensifice asistenţa acordată oraşului.

Viktoria Khrystenko, un angajat al Primăriei oraşului, a declarat, luni, pentru BBC că toate paturile de adăpost temporar ale oraşului au fost luate şi a cerut companiilor locale să-şi deschidă vitrinele şi spaţiile de depozitare pentru a primi oamenii.

”Încercăm tot posibilul pentru a face faţă, dar nu am văzut niciodată aşa ceva. Ne aşteptăm la mai mulţi oameni. S-ar putea să fie milioane. Este un dezastru. Aceşti oameni nu au nimic, doar un bagaj, pentru că au avut doar trei minute la dispoziţie să fugă şi să-şi salveze vieţile", a continuat ea.

Gara centrală din Liov a devenit un punct de referinţă pentru oamenii care fug de peste tot din ţară, în special cei care părăsesc oraşele unde au avut loc atacuri puternice, precum Harkov, Mariupol, Cernihiv şi Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.