Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsa de acţiune a UE privind Belarus subminează credibilitatea politicii sale externe (ministrul de externe al Lituaniei)

Blue Swan Daily
Belarus Polonia, Lituania Letonia Estonia Ucraina

Lipsa de acţiune a Uniunii Europene cu privire la Belarus subminează credibilitatea politicii sale externe, a declarat ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius, potrivit unui interviu publicat duminică în ziarul britanic Financial Times, relatează Reuters preluat de agerpres.

UE trebuie să încurajeze democraţia şi să contracareze influenţa Rusiei în Belarus, a explicat Linkevicius în interviu, adăugând că blocul comunitar ar trebui să ofere ''ajutor concret'' opoziţiei din Belarus.

''Uneori reacţionăm prea târziu şi măsurile noastre sunt fragmentate şi nu fac nicio impresie societăţii sau oamenilor de la putere'', a spus Linkevicius.

''Când nu ne vom respecta angajamentele naţionale, acesta ne va zdruncina propria temelie ', a spus el.''Poporul belarus nu ar trebui să se simtă părăsit'', a menţionat şeful diplomaţiei lituaniene.

Linkevicius a spus că ar fi preferat ca UE ceară sancţiuni, aşa cum au făcut Lituania, Letonia şi Estonia, împotriva preşedintelui Aleksandr Lukashenko şi a altor 29 de oficiali din Belarus.

Lidera opoziţiei din Belarus Svetlana Tihanovskaia a cerut vineri ONU să trimită o misiune internaţională de monitorizare în ţara sa pentru a documenta brutalitatea flagrantă a poliţiei împotriva protestatarilor majoritar paşnici, notează dpa.

Svetlana Tihanosvskaia, în vârstă de 37 de ani, a candidat împotriva preşedintelui în funcţie de peste un sfert de secol, Aleksandr Lukaşenko. Ea a ieşit a doua în scrutinul prezidenţial, în care potrivit numărătorii oficiale Lukaşenko a obţinut peste 80% din sufragii.

În Belarus au avut loc proteste în fiecare zi după alegerile de la 9 august, despre care opozanţii şi manifestanţii susţin că au fost fraudate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.