Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lisette Oropesa a devenit prima femeie care a făcut un bis la Teatrul Regal din Madrid

opera de stat din viena

Soprana americană Lisette Oropesa a devenit marţi seară prima femeie care a făcut un bis la Teatrul Regal din Madrid, după ce a repetat a doua parte a ariei "Addio del passato" din opera "La Traviata", intrând astfel într-un "club" exclusivist din care mai fac parte doar tenorul mexican Javier Camarena şi cel italian Leo Nucci, relatează EFE potrivit Agerpres.

Lisette Oropesa (New Orleans, 1983), care a fost foarte aplaudată la fiecare dintre intervenţiile sale şi-a încheiat interpretarea "Addio del passato" cu publicul în picioare, cerându-i un bis la aria cântată, pe care ea a repetat-o aşezată în genunchi.

Cântăreaţa americană de origine spaniolă a interpretat personajul "Violetta" în patru dintre aceste producţii puse în scenă la Teatrul Regal, în cadrul unui program care a început la 1 iulie şi s-a încheiat marţi seară cu un total de 27 de spectacole.

A fost primul bis solitar al cântăreţei la Teatrul Regal, după cel care i s-a cerut în 2018 când a cântat în "Lucia di Lammermoor", cu restul soliştilor interpreţi, între care şi Javier Camarena.

Leo Nucci a fost primul artist care a făcut un bis la Teatrul Regal din Madrid. A fost în 2009 cu opera "Rigoletto" şi aria "Sí, vendetta, tremenda vendetta", un succes pe care l-a repetat cu aceeaşi operă în 2015.

În 2014, Javier Camarena a repetat aria "A mes amis" din opera "La fille du régiment" şi a făcut parte în 2018, din sextetul soliştilor care au cântat "Lucia di Lammermor", iar în 2019 a făcut din nou bis cu aria "Una furtiva lagrima" din "L'elisir d'amore".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.