Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista COMPLETĂ a NEREGULILOR din procesul adopției Sorinei, depusă la Tribunalul București - Ce argumente are familia Șărămăt

Gds
Maria Piturca

Avocatul familiei Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, joi, la Tribunalul București, o cerere pentru constatarea nulității adopției fetiței de 8 ani Baia de Aramă.

Ioana Constantin, avocatul familiei Șărămăt, a decalarat că documentele depuse vor arăta că adopția nu a fost făcută în condițiile legii. "Voi depune acum la Tribunalul București o cerere pentru constatarea nulității adopției Sorinei Lucan, având în vedere faptul că această a fost ilegal făcută. Vreau să anunț toată țara că la Tribunalul București avem un prieten foarte bun și această este legea pe care ne bazăm și am mare încredere în Tribunalul București. Voi cere anularea adopției față de împrejurarea că, din actele pe care le observați aici, se poate trage concluzia că legea a fost încălcată. Să aveți în vedere că această adopție s-a făcut în mod ascuns, s-a încălcat flagrant articolul 9 din legea 273 /2004, Legea adopției. Față de împrejurarea că lipsesc condițiile de fond, adică opinia minorului, eu consider că această acțiune trebuie admisă. În aceste înscrisuri legate de cel care a tras aceste xeroxuri cu tricolorul, un patriot convins, sunt falsuri așa au declarat reclamanții făcute de Direcția Mehedinți, și mai multe rapoarte semnate de angajații instituției, și nu de reclamanții din prezenta cauză", a declarat avocatul Ioana Constantin, conform Mediafax.

Citește și: Mutare de ULTIMĂ ORĂ a asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina: adopția micuței, CONTESTATĂ

După depunerea documentelor, avocatul familiei Șărămăt a declarat că va mai depune documentația necesară pentru suspendarea efectelor adopției.

"Tribunalul București a înregistrat această cerere, a fost deja repartizată la Secția a V-a Civilă, dosar numărul 22131/3/2019. În acest moment, dosarul intră în procedură de regularizare. În dosar sunt patru părți, noi, familia Săcărin, Autoritatea și Direcția în contradictoriu cu aceștia să obținem o hotărâre, am solicitat nulitatea absolută și în subsidiar nulitatea relativă. De asemenea, voi depune la Tribunalul București o cerere privind suspendarea efectelor adopției indiferent de rezultatul demersului de astăzi. Mâine voi încerca să depun, nu este program atunci există calea electronică. Vreau să vă spun că la depunerea acțiunii a participat și fratele Sorinei, domnul Dan Șărămăt, care este foarte afectat de cele întâmplate în familie, suferă foarte mult poate se citește și pe fața dumnealui", a mai declarat avocatul familei Șărămăt.

Judecătoria Slatina decide joi dacă Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA.Magistrații olteni sunt chemați să decidă dacă Sorina, fetița crescută de un asistent maternal din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români, stabiliți în SUA.Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi țara cu fetița înainte de decizia de la Slatina, deși există o procedură de adopție finalizată. „Fiind cercetat și un magistrat, pe cale de consecință, toate aspectele investigate sunt de competența Secției. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competența aparține acestei Secții. Procedura de adopție este finalizată, avem o sentință definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetița nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea pașaport. În momentul în care va avea pașaport, fetița va putea pleca din țară. Părerea mea este că părinții adoptivi vor fi suficient de înțelepți să nu plece din țară cu fetița până în momentul în care nu se va soluționa și cererea de ordonanță președințială", a declarat Bogdan Licu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.