Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista maririlor salariale continua. Dusa vrea solda mai mare pentru soldati

armata romana

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat luni că la Ministerul Muncii se află în lucru proiectul de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor, propunerea sa fiind ca soldaţii şi cei cu salarii mai mici să beneficieze de o soldă mai mare.

"Am avut în vedere ca în primul rând soldaţii şi gradaţii, dar toate cadrele militare, dar mă refer la cei care au salariile mai mici să beneficieze de o soldă mai mare. Nu pot să spun o cifră, un procent, suntem în negocieri cu cei de la Ministerul Muncii", a declarat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării a fost prezent luni la ceremonia de predare - primire a comenzii Diviziei 1 Infanterie DACICA către Divizia Multinaţională de Sud-Est, la sediul marii unităţi din Bucureşti.

În cadrul ceremoniei, a fost numit şi noul comandant al Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, care până la această dată a îndeplinit funcţia de comandant al Brigăzii 81 Mecanizată 'General Grigore Bălan'.

Noul comandament va avea rolul de planificare a elementelor de comandă şi control ale forţelor NATO, care va fi operaţional în 2016 şi va fi la capacitatea completă în 2018.

Ministrul Apărării a spus cu această ocazie că militarii care vor lucra în comandamentele NATO vor avea o creştere salarială de 30%, pentru că altfel ar fi pierdut la salariu, venind din alte unităţi militare.

În cadrul crizei din Ucraina, la summitul NATO din Ţara Galilor de anul trecut au fost adoptate măsurile de reasigurare pe flancul estic al NATO şi UE. În cadrul acestor măsuri s-a stabilit ca în cele şase ţări de pe flancul estic să funcţioneze unităţi de integrare a forţelor, iar în Polonia şi România comandamente multinaţionale de divizie. În comandamentul de divizie multinaţională de Sud-Est înfiinţat în România la Bucureşti îşi vor desfăşura activitatea circa 280 de militari din care 75 de militari din statele NATO.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.