Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Listarea pe bursă a gigantului Alibaba a fost un succes - Cererea a fost de câteva ori mai mare decât oferta

Hacked
Alibaba

Gigantul chinez al comerţului electronic Alibaba a atras deja o cerere de câteva ori mai mare decât oferta de acţiuni de 13,4 miliarde de dolari prin care grupul vrea să realizeze listarea secundară a grupului la Hong Kong, au declarat vineri surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Grupul intenţionează să îşi listeze acţiunile la bursa din Hong Kong pe 26 noiembrie, sperând să atragă 13,4 miliarde de dolari, şi a început promovarea ofertei către investitori din întreaga lume.

Sursele au spus că posibililor investitori li s-a spus că cererea ”are o calitate ridicată” şi că ”primeşte în continuare o reacţie foarte bună” faţă de tranzacţie.

Un purtător de cuvânt al Alibaba a refuzat să comenteze.

Preţul acţiunilor destinate investitorilor instituţionali va fi stabilit pe 20 noiembrie, potrivit prospectului emisiunii depus la bursa din Hong Kong.

Investitorii de retail nu vor plăti mai mult de 188 de dolari HK pe acţiune.

Alibaba a marcat o premieră pentru bursa din Hong Kong prin faptul că listarea va fi complet automată, fără documentele tipărite, pentru a reflecta standardele sale de protejare a mediului.

Bancheri de investiţii apropiaţi listării au declarat că decizie evită un posibil coşmar al publicităţii, cu investitorii stând la coadă la bănci pentru plasarea ordinelor de cumpărare a acţiunilor în mijlocul protestelor pro-democraţie.

Patru mii de oameni au fost arestaţi la Hong Kong începând din luna iunie, iar economia regiunii a intrat în recesiune pentru prima oară în ultimii zece ani, din cauza protestelor care au perturbat afacerile şi au seriat turiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.