Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania are unele rezerve faţă de planul SUA privind relocarea de trupe din Germania în Polonia

www.tes.com
Lituania

Ministrul lituanian al apărării Raimundas Karoblis a declarat joi că are sentimente ambivalente cu privire la planul privind retragerea parţială a trupelor americane din Germania şi relocarea unora dintre acestea în Polonia, relatează joi agenţia DPA, potrivit Agerpres.

''Nu ar fi bine ca o parte semnificativă a trupelor americane să fie retrase din Germania'' pentru că aceasta riscă să creeze diviziuni între statele membre NATO, a spus Karoblis la postul lituanian de radio.

Pe de altă parte, adaugă el, Lituania a pledat mereu pentru sporirea prezenţei militare americane pe flancul estic al NATO, iar Polonia este ''probabil unul dintre cele mai importante locuri'' în acest sens.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Preşedintele Donald Trump a anunţat că armata americană îşi va reduce efectivele din Germania de la 34.500 la 25.000 de militari. Unele dintre aceste trupe vor fi relocate în Polonia, a confirmat Trump miercuri la o conferinţă de presă comună la Washington cu omologul său polonez Andrzej Duda, după ce a acuzat Germania că nu-şi respectă angajamentele privind cheltuielile militare în cadrul NATO.

"Ne vom reduce forţele din Germania. Unele vor reveni acasă, altele vor merge în alte locuri, iar Polonia va fi unul din locurile acestea din Europa", a menţionat liderul de la Casa Albă, fără alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.