Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania desfăşoară pentru prima dată bateriile antiaeriene Patriot

AFP
patriot, rachete

Armata americană şi-a desfăşurat, în premieră, în Lituania sistemul de apărare antiaeriană şi antibalistică Patriot, în cadrul exerciţiilor militare "Tobruq Legacy" care au loc începând de marţi şi până pe 22 iulie, informează DPA şi agenţia macedoneană de presă MIA, potrivit agerpres.

Este pentru prima dată când acest sistem american avansat de apărare este instalat în republicile baltice, într-un efort de reducere a superiorităţii aeriene ruse, scrie MIA. Potrivit MIA, exerciţiile sunt menite să arate Rusiei că SUA sunt serioase în legătură cu apărarea celor trei state, Estonia, Letonia şi Lituania, în faţa oricărei agresiuni.

Accident CUMPLIT pe autostradă. Doi oameni au murit după ce un autocar A DISTRUS tot ce i-a ieşit în cale - VIDEO

"Desfăşurarea demonstrează angajamentul ferm al SUA faţă de securitatea Lituaniei şi faptul că sunt gata să trimită în regiune capabilităţi strategice", a precizat Ministerul Apărării de la Vilnius într-un comunicat.

Lituania, fostă republică sovietică învecinată cu enclava rusă Kaliningrad, a cerut în mod repetat asistenţă în materie de apărare aeriană, pe fondul anexării Crimeii de către Moscova şi a preocupărilor legate de propria securitate.

În cursul vizitei sale de săptămâna trecută din Polonia, preşedintele american Donald Trump a anunţat că armata poloneză urmează să achiziţioneze sisteme Patriot pentru a-şi apăra spaţiul aerian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.