Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania e luată cu ASALT: Tot mai multe persoane SUSPECTE intră în țară

www.tes.com
Lituania

Un număr de persoane "suspecte" au intrat recent în Lituania din cauza lacunelor din sistemul de control al migraţiei, a afirmat miercuri Darius Jauniskis, şeful Departamentului de Securitate a Statului (VSD), informează agenţia Xinhua.

"Există unele persoane care nu prezintă încredere; ele sunt monitorizate", a declarat Jauniskis reporterilor după o întâlnire a Comisiei parlamentare pentru securitate şi apărare, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

"În unele cazuri, ducem lipsă de argumente juridice, atât în ceea ce priveşte legea lituaniană, cât şi legislaţia UE, precum şi de anumite dovezi pentru a-i expulza din ţară", a mai spus Jauniskis citat de mass-media locală.

VSD lucrează "foarte intens" şi efectuează câteva investigaţii legate de persoanele considerate nesigure, a adăugat el.

Citește și: Vești bune pentru pensionari: Cine s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme

Cu toate acestea, Jauniskis nu a elaborat în legătură cu numărul concret de asemenea persoane aflate în prezent în Lituania şi nici nu a precizat de unde sosesc.

"Departamentul nostru evaluează cazurile ca ameninţări hibride. Cineva poate sosi din ţările vecine, dar de asemenea nu este exclusă problema terorismului şi migraţia din ţările îndepărtate", a mai spus şeful VSD.

Citește și: Țiriac declară război Băncii Naționale: De ce este acuzată BNR

Vytautas Bakas, preşedintele comisiei parlamentare, a confirmat că "mai multe" persoane, "ostile, legate de terorism" au sosit recent în Lituania, a relatat agenţia de presă Elta.

Bakas a adăugat că unele întreprinderi lituaniene profită de un mediu opac acordând mii de permise de şedere resortisanţilor unor terţe ţări.

Citește și: Revoltător! Ce făceau mecanicii de la TAROM pentru a nu schimba cauciucurile aeronavelor

Marţi, ministrul lituanian de interne, Eimutis Misiunas, a promis că va dizolva Departamentul de migraţie al ţării, deseori criticat, şi va transfera funcţiile sale poliţiei şi Serviciului de Stat pentru Grăniceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.