Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania protestează împotriva acuzaţiei de agresiune militară a preşedintelui belarus Lukaşenko

Belta
Alexander Lukasenko

Lituania a protestat împotriva declaraţiilor preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko cu privire la posibile operaţiuni militare împotriva ţării vecine, informează dpa preluat de agerpres.

Ministerul de Externe lituanian a emis vineri o notă diplomatică în care îşi exprimă "protestul puternic" faţă de declaraţiile preşedintelui Lukaşenko făcute la începutul acestei săptămâni, cu ocazia participării la un exerciţiu militar.

Totodată, Belarusului i s-a solicitat să facă o declaraţie oficială cât mai curând posibil.

Marţi, un clip video despre o vizită a preşedintelui Lukaşenko la un exerciţiu militar a fost publicat pe un canal proguvernamental Telegram din Belarus. În acesta, un reprezentant militar îi explică preşedintelui Lukaşenko obiectivele exerciţiului şi se vorbeşte despre modul în care armata belarusă este pregătită să atace părţi din Polonia sau Lituania, dacă este necesar.

content-image

Un coridor terestru îngust, denumit , trece între cele două state membre UE şi NATO, care se învecinează cu exclava rusă de la Marea Baltică Kaliningrad şi cu Belarus, aliatul apropiat al Rusiei.

Potrivit Ministerului lituanian de Externe, declaraţiile conţineau acuzaţii nejustificate despre presupusele ameninţări militare ale Lituaniei la adresa Belarusului, insinuări cu privire la nesustenabilitatea Coridorului Suwalki şi instrucţiuni de pregătire a armatei belaruse pentru o eventuală confruntare cu statele baltice şi Polonia. Acest lucru ar putea fi interpretat ca o "escaladare suplimentară a politicii externe agresive a Belarusului" şi este "complet inacceptabil", se arată în nota diplomatică a Lituaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.